Skip to main content

Asker har mistet superlaget

BORTE: Anders Leween Stien (til høyre) skal spille for Centrum Tigers, Stian Emil Berg har gått til Bærum.

Asker Aliens har mistet de syv spillerne som spilte mest i fjor. Lagets nye trener, Tommy Gundersen, innser at han har en real utfordring i sin første sesong som elitetrener.

– Det har vært mye spenning rundt hvem som skal være med og ikke, sier Tommy Gundersen.

I fjor satte Asker Aliens rekord og holdt på å gå gjennom serie-spillet ubeseiret. Nå er de som spilte mest borte – Loo Djo Yele, Anders Stien, Stian Emil Berg, Aksel Bolin, Torgrim Sommerfeldt, Joshua Hart, Carl Kevin Brunæs og Alvis Eglitis.

LES OGSÅ: – Vi blåser ikke i serien

Ny trener

Trener Lars Gunnar Sønsteby er nå i Kongsberg. Tønsberg-mannen Tommy Gundersen skal for første gang lede et basketlag i øverste divisjon. Han innrømmer at det blir en utfordring å sette sammen det nye laget og gjøre det slagkraftig raskt.

– Vi har fått inn omtrent like mange som vi har mistet. Vi har et lag som virker ålreit, men det blir ikke sånn som i fjor.

Gundersen er tydelig på at laget er yngre og av litt lavere kaliber nå. Han sier han visste hva han takket ja til da han påtok seg trenerjobben.

– Vi går til dette som «underdogs» og med lave skuldre, sier han og legger til at jobben blir tøff.

LES OGSÅ: Sandvika tilbake etter 28 år

Naboduell i åpningen

– Det blir tøft å motivere seg til kamper hvor vi kanskje ser at vi er det svakeste laget. I fjor var det mange gode spillere samlet på et lag. Dette laget vil jobbe som en enhet og gjøre det til en styrke, sier treneren som sier at spillerne i møter at gitt uttrykk for at det skal tenkes lag og ikke så mye enkeltspillere, sier treneren.

Gundersen sier styret jobber med løsninger for muligens å hente en amerikaner, men at dette er uavklart.

Lørdag er det serieåpning med et brak mot naboene i Bærum.

– Bærum har vært mye unge spillere som de har utviklet selv. Nå er kanskje Asker litt i samme situasjon. Bærum må ha favorittstempelet i nabooppgjøret, men vi skal gjøre hva vi kan.

LES MER: Asker-treneren forsvinner til rival 

Les flere artikler