Skip to main content

Asker-gutt returnerer til Frisk Asker

Esbjørn Fogstad Vold skal spille for Frisk Asker fra neste sesong.

Esbjørn Fogstad Vold skal spille for Frisk Asker fra neste sesong. 

Foto: FINN ERIKSEN

Esbjørn Fogstad Vold (23) skal spille for Frisk Asker etter tre år i sveitsisk ishockey.

Det melder Frisk Asker på sine hjemmesider.

23-åringen, som spilte for Frisk Askers A-lag i 2016/17-sesongen, har skrevet under på en toårsavtale med moderklubben. Han skal fullføre årets sesong i Sveits, og skal spille for Frisk fra 2021/22-sesongen.

– Vi er veldig glade for at Esbjørn (Fogstad Vold) var interessert i å komme hjem til Frisk Asker, sier Patric Gandolfi Hellman i sportskomiteen i Frisk Asker.

Sveits

23-åringen har allerede hatt en innholdsrik ishockeykarriere, til tross for sin unge alder. 

Asker-gutten reiste til USA allerede som 15-åring, og spilte i to sesonger for Lawrence Academy, før han vendte hjem til Askerhallen. Der gikk han på Norges Toppidrettsgymnas, samtidig som han spilte for Frisk Asker.

2017 reiste han til sveitsisk juniorishockey og spilte seg etter hvert til en kontrakt med storklubben SC Bern.

Erfaring

Inneværende sesong har han spilt for EHC Olten, på det nest øverste nivået i sveitsisk ishockey. Ifølge nettstedet eliteprospects, har han spilt 34 kamper for laget denne sesongen. Han har scoret ett mål og gjort fem assist.

– Han viste allerede sist han var her at han har nivået inne for å spille i eliteserien, og med tre sesongers erfaring i gode europeiske ligaer, føler vi oss trygge på at Esbjørn skal bli en viktig brikke, ikke bare i dagens A-lag, men også i fremtiden, sier Gandolfi Hellman.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.