Skip to main content

Asker-gutt historisk seriemester i svensk ishockey

Philip Granath ble torsdag seriemester i SHL.

Philip Granath ble torsdag seriemester i SHL. 

Foto: Andreas Ljunggren, Rögle BK

Philip Granath (19) fra Asker ble torsdag kveld seriemester i svensk ishockey med klubben Rögle. 

Og det var historisk sus over seieren til Skåne-klubben Rögle. Klubben hadde aldri vunnet den øverste serien i svensk ishockey i løpet av klubbens 86 år lange historie.

Torsdag kveld vant de 2–0 borte mot Timrå i grunnseriens 52. og siste serierunde i SHL.

Nordmannen og Asker-gutten Philip Granath gjorde seg også bemerket i den avgjørende kampen og hadde assist på det første målet til Rögle. Målet ble scoret av Vojtech Mozik.

Bortelaget økte til 2–0 etter at Timrå hadde tatt ut keeperen helt mot slutten, og dermed var det ingen andre lag som kunne true seriemesterskapet til Rögle.

Det er ikke mer enn noen uker siden klubben til Granath også ble CHL-mester, og nå kan laget sikte seg inn mot en trippel i jakten på SM-gullet. Sluttspillet i svensk ishockey begynner til helgen.

– Vi er godt fornøyd med at vi nå får hjemmebanefordel i hele sluttspillet. Det er viktig, det så vi sist år, sier lagets trener, den tidligere Frisk-spilleren Cam Abbot til C More.

Reiste som 14-åring

Philip Granath reiste fra Frisk Asker som 14-åring, og har gått på hockeygymnas i Sverige. Han spilte noen kamper for Västra Frölunda, før han dro til Rögle denne sesongen, og har hatt enorme fremganger på isen i år.

– Jeg trives veldig godt her i Rögle. Alt rundt klubben er veldig bra. Det hadde vært utrolig om jeg hadde klart å spille meg til en ny kontrakt med klubben, sa 19-åringen fra Asker til Budstikka tidligere i mars.

Den kontrakten han har med klubben nå, går ut etter denne sesongen.

– Vi har ikke begynt å snakke noe om en eventuell forlengelse. Men det er klart at jeg har lyst til å fortsette, sa han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.