Tidligere HamKam-spiller klar for Asker Fotball

Niklas Tilley Solhaug scoret i debuten for Asker, da de spilte 1-1 mot Notodden.

Niklas Tilley Solhaug scoret i debuten for Asker, da de spilte 1-1 mot Notodden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ny forsterkning til Føyka.

DEL

- Niklas Solhaug er en spiller vi har fått et veldig godt inntrykk av, både som fotballspiller og person, sier daglig leder i Asker Fotball, Arne Knoph.

Fredag ble det klart at 24 år gamle Niklas Tilley Solhaug går fra førstedivisjonsklubben HamKam til Asker.

Solhaug har den siste sesongen slitt med skadeproblemer, og maktet ikke å spille seg inn på Hamar-laget da han ble skadefri i høst. Spilleren fikk ikke fornyet sin kontrakt i HamKam, og Asker tok kjapt kontakt med spilleren.

- Vi fikk signaler om at han kunne tenke seg å flytte nedover, og hadde hørt mye positivt om han i forkant av det. Dette er en spiller med erfaring fra et nivå vi ønsker å spille i, sier Knoph.

Knoph forteller at spilleren i tillegg til å spille for klubben skal være instruktør for SFOtball - et fotballtilbud etter skoletid for barn.

- Gledelig overraskelse

Solhaug er en god kamerat av Stabæks nyeste signering, Emil Dahle.

- Det var en veldig gledelig nyhet. Det var ikke planlagt at vi begge skulle nedover, men det er selvfølgelig veldig moro, sier Dahle, som mener at Asker har gjort en god offensiv signering.

- Har blitt bedre

Flere forsterkninger har kommet til Asker etter sesongslutt, deriblant annet hovedtrener Svein Roger Pettersen og tidligere Englands-proff Demba Souleymane Traoré.

Tirsdag ble det klart at Stian Solberg forlenget kontrakten med klubben.

- Vi har forsterket oss godt den siste tiden, og med de rette typene, samtidig som at vi har sørget for at spillere som Petter Lindstad og Stian Solberg blir i klubben. Totalpakken begynner å se veldig bra ut, sier Knoph.

Solhaug scoret ti mål for HamKam på sine 50 kamper for klubben.

Artikkeltags