Arne Knoph: - Vi har ikke funnet noe som bekrefter noe mistenkelig

Arne Knoph, daglig leder i Asker Fotball Herrer, er glad for at kampfiksingssaken nå blir ordentlig belyst.

Arne Knoph, daglig leder i Asker Fotball Herrer, er glad for at kampfiksingssaken nå blir ordentlig belyst. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag hadde Asker møte med Norges Fotballforbund (NFF) i forbindelse med mistanken om resultatmanipulering i norsk 1. divisjon.

DEL

– Vi har vært i et dialogmøte med forbundet, og fikk en gjennomgang i forbindelse med at de leverer inn sin informasjon til politiet. Det er snakk om en undersøkelsessak, sier daglig leder i Asker, Arne Knoph.

Undersøker kamp

Søndag smalt bomben om at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt, fordi Norges Fotballforbund (NFF) hadde fått tips om resultatmanipulering. I kjølvannet kom det frem at det var mistanke om kampfiksing i oppgjøret mellom Follo og Østsiden og Frigg mot Asker, en kamp Asker tapte 1–7.

– Vår kamp mot Frigg er blant kampene som skal undersøkes – naturlig nok. Det er et merkelig resultat, og det er naturlig at den blir tatt opp i forlengelsen av de andre kampene, sier Knoph.

LES OGSÅ: Asker varslet om mulig kampfiksing etter stortap

Vil ha rask avklaring

Ifølge Knoph var det ingenting nytt for Asker som kom opp på møtet.

– Vi har ikke funnet noe som bekrefter noe mistenkelig. Vi forholder oss til at vi har tapt en kamp, og vi har hatt et møte med spillerne og sagt at det er ingen som er mistenkt eller anmeldt, slår han fast.

LES OGSÅ: - Trist, overraskende og skuffende

- Ingen mistanke

Knoph tok selv kontakt med NFF, etter at han hadde fått en telefon fra Follo om at det mulig var en link mellom de kampene. Han understreker imidlertid at Asker selv ikke har tenkt tanken på at stortapet for Frigg skyldes kampfiksing.

– Politiet har nå undersøkelsessak, og vi er interessert i at undersøkelsene av disse kampene går fort, slik at vi får avklart situasjonen, og unngå rykter og mistenkeliggjøring. Det er ingenting som er rettet mot Asker som klubb. Det er enkelte kamper som nå undersøkes, avslutter han.

LES OGSÅ: - Ryktene om kampfiksing er svært ubehagelige for Asker

Artikkeltags