– I min verden er dette helklaff, smiler Bohinen, som har 49 A-landskamper og nesten 200 kamper til sammen i engelsk liga for Nottingham Forest, Blackburn og Derby.

43-åringen var også sportsdirektør i Stabæk da klubben ble seriemestere i 2008.

– Han har ikke et tungt trenernavn ennå, men et tungt fotballnavn. Vi føler dette er veldig spennende, sier sportssjef i Asker, Espen Falck.

LES OGSÅ: – Trenger offensiv slagkraft

– Veldig takknemlig

Bohinen røpet allerede under tiden som sportssjef i Stabæk at han kunne tenke seg å bli trener. Nå har han landets nest høyeste trenerutdannelse.

– Jeg har hatt veldig lyst til å bli trener det siste halvannet året. Denne gang hadde jeg plutselig to-tre muligheter, som alle sammen kom ut av det blå. Det er ikke så lett å få trenerjobb på Østlandet. Det er mange om beinet og ikke så mange utskiftninger, sier han.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg får muligheten i Asker. Det passer klubben, meg og min familie, sier Bohinen og fortsetter:

– Trenerambisjonen har ligget der i mange år. Av ulike årsaker har jeg endt opp i det administrative – det har vært spennende og jeg har lært masse. Til syvende og sist ville jeg forsøke å ende opp som trener.

– Ikke Eggen ennå

Asker-leder Espen Falck er trygg på at Bohinen er et meget godt valg.

– Vi har hatt en prosess hvor vi har kartlagt diverse kandidater og har hatt samtaler med ulike personer. Lars har erfaring og rutine fra flere hold som spiller og sportssjef. Han har vært tydelig på at det er trener han ønsker å bli. Etter samtalene med ham så har vi tent mer og mer på hans tanker og visjoner om hvordan bygge klubb og lag. Vi vet at han ikke er Nils Arne Eggen ennå, men med hans erfaringer vet vi at dette blir en god løsning, sier Falck.

 – Perfekt 

Bohinen forteller at han først og fremst ville til en klubb som har ambisjoner.

– Nå har jeg fått en bra start – jeg kommer til en klubb som vil opp og frem. Om utviklingen for klubben er bratt eller noe slakere er ikke så viktig. Jeg må se at det er ambisjoner og evner i klubben og merker at det er det i Asker. 2. divisjon er et godt nivå å begynne for en som er fersk. Det er en fin inngang og litt mykere start enn å være i eliteserien. Dette gir meg en mulighet å gå litt i lære. Jeg synes dette er perfekt, kommenterer Lars Bohinen.