Skip to main content

Asker Aliens imponerte til tross for tap

SPENNING TIL SISTE SLUTT: Trener Tommy Gundersen mener fansen fikk valuta for pengene i kampen mot Gimle, selv om det endte med tap for Asker Aliens.

Bunnlaget Asker Aliens vant første og siste periode mot topplaget Gimle, men et svakt midtparti gjorde at også denne kampen endte med tap.

Asker Aliens - Gimle 86–94

Asker Aliens lå med sine tre seiere helt sist i BLNO foran lørdagens batalje mot gulljagende Gimle i Leikvollhallen, men det var laget som kjemper i nedrykksstriden som startet best.

Asker-spillerne gikk respektløst til verks, og etter første periode ledet de 26-21.

I midtperiodene snudde derimot bergenserne kampen i sin favør. Gjestene lå foran med 13 poeng foran siste periode, et forsprang Asker Aliens aldri klarte å hente inn til tross for en sterk sluttspurt.

– Kamper som dette må være morsomme for publikum. Det er jevnt hele veien, det er dunker og trepoengere, og det er to lag som begge spiller sitt spill, sier Asker Aliens-trener Tommy Gundersen.

– Vi får et respektabelt resultat, men det er klart vi gjerne skulle sett at det gikk enda litt bedre, fortsetter han.

Stygg skade endret kampen

Asker Aliens åpnet kampen sterkt, og på det meste snuste de på en ledelse på ti poeng. Etter den første pausen ble etter hvert luken deres spist opp av Gimle, som vant andre periode 24-11.

– Vi brenner en del krutt i starten av kampen, og vi får nok svi for det. På et punkt henger vi ikke med der, forklarer Gundersen, som samtidig forklarer endringen av kampbildet med en stygg skade på Gimles pointguard Sigurd Lorange.

18-åringen fikk et voldsomt kutt etter en kollisjon med Asker Aliens' Ulrik Stranger-Johannessen, og det gikk hardest utover bergenslagets unge profil.

– Det er først da han går ut at vi mister ledelsen. Vi var nemlig godt forberedt på Sigurd, men da han forsvant ut, ble spillet deres annerledes, og vi klarte ikke å omstille oss i tide, forklarer Gundersen.

Gimle beholdt initiativet også i kampens neste kapittel, og de vant den tredje perioden 20-15.

– Et helt annet lag

Asker Aliens våknet mot slutten, men Gimle holdt stand, og da sluttsignalet gikk i Leikvollhallen, hadde vertene åtte poeng opp til bergenslaget.

Trener Gundersen mener spillet og innsatsen askerbøringene la ned i lørdagens kamp, viser at de er på riktig spor.

– I dag var det et helt annet lag utpå der enn hva vi for eksempel viste mot Ammerud nå på torsdag, sier Asker-sjefen.

Kampen mot bunnrival Ammerud endte med et kjedelig 70-76-tap, og inn mot lørdagens kamp jobbet derfor Gundersen og spillerne med å ha en god stemning i laget gjennom en hel kamp.

Samtidig som de klarte å holde moralen oppe, var treneren også fornøyd med mye av spillet.

– Vi har lenge visst hva som bor i laget, og det har bare handlet om å få det ut. Vi jobber for å få flere til å klikke inn samtidig, og i dag var flere med hele veien, sier Gundersen, som ønsket å fremheve Scotty Hendricks og Ludvig Berghs innsats etter kampen.

– Scotty er effektiv og setter veldig mange poeng, mens Ludvig setter noen avgjørende trepoengere når kampen vipper i to perioder av matchen, utdyper treneren.

Går mot thrilleravslutning

Lørdagens tap gjør at Asker Aliens fremdeles ligger helt sist i årets serie. Avstanden opp til de nærmeste konkurrentene, Nidaros Jets og Ammerud, og dermed også en sluttspillplass, er derimot ikke på mer enn to poeng.

– Nidaros ledet stort mot Centrum i dag, men tapte, noe vi må være glade for. Nå ser vi at både de og vi kan spille jevnt mot lag over oss på tabellen, så det blir en spennende innspurt, sier Gundersen.

– Samtidig vet vi at vi har noen kamper å vinne selv, og vi føler at vi er i posisjon til å klare det, om vi spiller som i dag, sier han videre.

Alt ligger uansett til rette for en dramatisk sesongavslutning i kampen om de siste sluttspillplassene, for Asker Aliens har igjen bortekamper mot både Nidaros Jets og Ammerud.

Ettersom Nidaros Jets har to seiere over Ammerud, Ammerud har to seiere over Asker Aliens, og Asker Aliens har to seiere over Nidaros Jets, kan det bli en rekordjevn avslutning.

– Skulle vi ende likt, alle tre, går dette på målforskjell. Det er helt vilt i bunnstriden, her blir det kamp hele veien inn, sier Gundersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.