Skip to main content

Åpner for organisert trening

Banene er i ferd med å åpnes for organisert trening under en del forutsetninger. 

Foto: TRINE JØDAL

Det åpnes for organisert trening i små grupper dersom utøverne holder god avstand. 

Ifølge VG kom det på en pressekonferanse med helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll frem at det kan trenes i grupper opp til fem personer dersom man holder avstand på minst to meter. 

– Det skal komme felles regler for idretten. Hvert særforbund skal også lage korona-vettregler for sine respektive idretter, sa idrettspresidenten. 

Helsedirektør Bjørn Guldvog uttalte at det fortsatt er forbudt å drive organisert trening der det er fare for nærkontakt. Forutsetningen for å drive aktivitet er at smittevernreglene blir overholdt.

Organisert idrett

Siden 12. mars har all organisert vært forbudt på grunn av frykt for koronasmitte. Idrettssjef i Bærum, Dag Leween Stien, sier de onsdag jobbet med retningslinjer med sikte på å åpne idrettsanlegg så raskt som mulig. 

– Med nye bestemmelser fra helsemyndighetene i dag, åpner Bærum kommune kommunale idrettsanlegg i første omgang for organisert aktivitet. Vi mener at idretten med sin organisasjon vil kunne ivareta hensynet til å unngå smitte, og følge råd, bestemmelser og våre nye retningslinjer, sier Leween Stien.

Fortsatt stengt innendørs

Han har laget de nye retningslinjene for Bærums-idretten sammen med idrettssjef Rolf Halvorsen og kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Med bakgrunn i det vi erfarte med store egenorganiserte grupper på fotballbaner, vil vi foreløpig ikke åpne opp for andre enn den organiserte idretten. Dette vil vi løpende vurdere ettersom vi ser hvordan dette fungerer, sier Leween Stien.

 • Utendørs og innendørs trening i små grupper kan tillates med maksimalt 5 utøvere i hver gruppe.
 • Aktiviteten må tilrettelegges og utøves slik at utøverne holder minimum 2 meters avstand til enhver tid.
 • Aktiviteten skal ledes av en voksen person over 18 år, utpekt av idrettslaget.
 • Det må i tillegg være en dedikert voksen over 18 år når aktiviteten utøves for å påse at retningslinjene og nødvendig smittevern ivaretas (bl.a. avstand og antall involverte i aktiviteten).
 • Det forutsettes grundig renhold av alle kontaktpunkter (f.eks. håndtak, målstolper, baller, blinker, hekker, mm) i forkant og etterkant av aktiviteten.
 • Bruk av utstyr i kontakt med hender eller hodet er ikke tillatt mellom personer.
 • Øvelser hvor utstyr/ball kommer i kontakt med hodet/ansiktet skal ikke finne sted.
 • Det forutsettes at utøvere ikke benytter anleggets garderober.
 • Om mål benyttes til utøvelse av aktiviteten, så SKAL disse låses umiddelbart etter at organisert trening er ferdig.
 • Det forutsettes å ha faste grupper av utøvere som trener sammen over tid slik at man også på denne måten reduserer risiko.
 • Det er ikke er adgang til å organisere idrettsaktivitet som innebærer at personer fysisk møtes og hvor nærkontakt er uunngåelig, og/eller hvor det vil være vanskelig å overholde krav om forsvarlig avstand til enhver tid under trening eller aktivitet.
 • Arrangementer/kamper/konkurranser er ikke tillatt.
 • Det forutsettes at samtlige involverte forholder seg til Helsedirektoratets retningslinjer i forhold til karantenebestemmelser.
 • Brudd på retningslinjene kan medføre at anlegget blir stengt for aktuelle gruppe.

Han legger til at idrettshallene og svømmehaller vil ikke åpnes igjen før påske. 

– Det må nøye planlegges hvordan de nye retningslinjene skal organiseres innendørs, både fra idretten og kommunen, sier han.

I Asker forteller Bjørn Erik Olsen at kriseledelsen i Asker kommune satt i møte onsdag og gjør en vurdering av situasjonen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.