Skip to main content

- Åpenbart en erkjennelse av skyld

KRITISK: Idrettsjuss-ekspert Kenneth Leren. FOTO: PRIVAT
KRITISK: Idrettsjuss-ekspert Kenneth Leren. FOTO: PRIVAT

Jusekspert Kenneth Leren er ikke i tvil om at avtalen mellom Stabæk og Nancy er en erkjennelse av skyld fra Stabæk.

– Det en sånn standardformulering man har i slike tilfeller. Man tar forbehold om at man ikke erkjenner skyld, men det er åpenbart at det er akkurat det de gjør. Stabæk hadde ikke betalt kompenasjon hvis de ikke mente at de var forpliktet til det. Det er en anseelig sum for Stabæk, sier eksperten i idrettsjus til TV 2 Sporten.

I følge Stabæk er både franske Nancy og Stabæk godt fornøyde med avtalen om at Stabæk betaler dem 200.000 euro etter Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga.

Franskmennene hadde krav på halve overgangssummen. Ifølge TV2 ble Páll Gunnarsson solgt til Vålerenga for 1 million kroner, mens Stabæk også solgte en opsjon på talentet Herman Stengel for 4 millioner kroner.

Les alt om Páll Gunnarsson-saken her.

– Dette er nok en totalvurdering som Nancy har foretatt i forhold til å sette i gang en prosess i Norge. De har nok følt seg trygge på sin sak, men de ser nok at det vlile tatt tid med en prosess i Norge og medført en del kostnader, sier Leren til TV2.

– Samtidig er Stabæk i en usikker økonomisk situasjon, all den tid det pågår en etterforskning og også NFF har innstilt på en bot. Det er nok en måte for Nancy å sikre seg penger på tidlig i prosessen, og samtidig unngå en dom i Norge, sier Leren videre.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.