Skip to main content

Anine Akre kjører for proffkontrakt

På hjemmebane er motocrosskjøreren Anine Akre suverent best. Nå vil 18-åringen kjøre profesjonelt utenfor landets grenser.

- Lysten er helt klart til stede, men tilbudene om en proffkontrakt detter ikke akkurat ned i postkassen til en norsk jente, forteller Anine Akre, som i helgen tok sin første sammenlagtseier i NM i motocross for damer i Kongsvinger. Lommedals-jenta har i suveren stil vunnet samtlige fire NM-runder.

I Kongsvinger kvalifiserte hun seg også til A-finalen i åpen klasse for menn, men to dårlige starter ødela for en god sammenlagtplassering, en 23. plass.

- Målsetningen var topp 15, sier Anine.

NTG-eleven har en ambisiøs målsetning. Hun vil i løpet av noen år bli verdens beste kvinnelige motocrosskjører. Per i dag er hun ranket blant de tre-fire beste i Europa.

- Veien frem til verdenstoppen er lang. Når jeg er ferdig på videregående til våren, ønsker jeg å reise ut. Men jeg er avhengig av å få en avtale med et team. Alt handler om økonomi. Alternativt er å kombinere motocross med noe jobbing, skjønt det er ikke det ideelle, forteller Akre.

Hennes svenske konkurrenter, som ligger bak henne på rankinglisten, har teamavtaler i sitt hjemland.

- Jeg tviler sterkt på at Anine kan få kontrakt med et svensk team. Det er heller ikke tradisjon på dette i herreklassen i Sverige. Her hjemme har vi ikke noen team, opplyser hennes pressekontakt, Eva Sanner Akre.

Dermed kan VM for kvinner i Texas i USA i november senere i år bli en døråpner når det gjelder teamkontrakt for 18-åringen. Akre blir den første norske jenta som stiller i et VM i denne idretten.

- I utgangspunktet blir det en læretur. Banene i USA er mye hardere og inneholder en del flere hopp sammenlignet med banene i Europa. Men det er alltid lov å håpe om både en god plassering og en fremtidig avtale, sier NTG-eleven, som i disse dagene ligger i trening på Vågå.

Men først VM venter tentamen på NTG samtidig som hun skal ta førerkort for bil.

Ronny Bakke fra Vøyenenga vant helgens NM-finale, og endte på andreplass sammenlagt.

Bakke, som kjører for NMK Oslo, skal representere Norge under lag-VM i motocross i Lierop i Nederland kommende helg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.