Skip to main content

Andersen nummer åtte i sesongavslutningen - Lurås Oftebro nummer fire totalt.

Jens Lurås Oftebro var ikke helt fornøyd med resultatet i Holmenkollen lørdag - men er strålende fornøyd med sesongen. Både han, broren Einar og Lommedalens Espen Andersen høster stor skryt. 

Foto: Knut Bjerke

– Han gjør en sinnssyk jobb, sier kombinertlandslagets hopptrener Tom Hilde om sambygdingen Jens Lurås Oftebro - som kom rett fra VM-gull til Holmenkollen.

Lørdag gikk sesongens siste kombinertrenn, i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Suverene Jarl Magnus Riiber vant igjen – men også lommedølingen Espen Andersen fikk en opptur med åttendeplass. Jardar-brødrene Jens og Einar Lurås Oftebro endte på henholdsvis 12. og 26. plass.

For Jens Lurås Oftebro har sesongen vært en gedigen opptur – selv om han var noe skuffet etter rennet lørdag. 19-åringen klatrer nemlig 36 plasser fra fjorårets sesong til årets – fra 40. til fjerdeplass – i verdenscupen sammenlagt.

– Det har vært en veldig bra sesong, men det var litt hardt i dag. Jeg startet litt for langt bak, men prøvde å være med de beste langrennsløperne. Da fikk jeg smake det på slutten. Men uansett en veldig bra sesong, sier Lurås Oftebro.

Han lå som nummer syv etter hopprennet lørdag, men måtte slippe langrennsgruppen etter rundt fem kilometer.

– Du kommer fra VM-gull onsdag. Var du sliten?

– Det var nok litt belastende det (å reise rett fra junior-VM), men så lenge det gikk bra der borte så er jo det som en bonus. Jeg skulle gjerne hatt en litt bedre prestasjon i dag, men jeg er veldig godt fornøyd.

– Like stort potensial

Espen Andersen lå på 13. plass etter hopprennet, og gikk seg altså opp til åttende plass. Einar Lurås Oftebro gikk seg opp fra 33. til 26. plass.

Alle tre høster skryt fra kombinertlandslagets hopptrener, Tom Hilde.

– Jens gjør en sinnssyk jobb. I år har han gjort det i hvert renn. Han har alltid vært ganske god til ¨hoppe, men det er ganske imponerende at han holder følge med langrennskanoner i løypen, i en alder av 19 år. Det er bare å ta av seg hatten for det han har gjort i år, sier Hilde.

– Samtidig har det vært veldig nære for Espen og Einar. De har manglet den stabiliteten man trenger for å kunne prestere på et høyt nivå gjennom hele vinteren.

Ifølge Hilde har Andersen og eldstebror Lurås Oftebro ved flere tilfeller hoppet fra Jens Lurås Oftebro.

– Men han har vært veldig stabil, og da kommer de beste hoppene hans ut i konkurranse. Jens hadde også en enorm start i Kuusamo, i motsetning til Einar og Espen. De kom skjevt ut, og da er det vanskelig å komme på rett kjøl. Men potensialet til både Einar og Espen er like høyt som Jens sitt. Det er nok bare snakk om tid, flyt og hardt arbeid, sier Hilde.

Espen Andersen ble nummer åtte lørdag. Potensialet til både Einar (Lurås Oftebro) og Espen er like høyt som Jens sitt. Det er nok bare snakk om tid, flyt og hardt arbeid, sier hopptrener Tom Hilde.

Foto: Knut Bjerke

– Riktig valg

Som en følge av frykt for spredning av koronavirus, gikk dagens konkurranse uten publikum på stadion – og med langt færre publikummere enn vanlig ute i skogen. Jens Lurås Oftebro tror det var et riktig valg slik situasjonen er.

– Det var flest sekundanter og støtteapparat i løypen. Vi går jo mest i den korte runden, og der er det ikke så mange som har tatt seg en tur ut. Det var annerledes, men det var nok det tryggeste valget sånn med tanke på smitte, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.