– Jeg er ferdig i klubben. Styret i Holmen mener at jeg ikke er dyktig nok som trener for klubben, sier Anders Kvam til Budstikka.

I forrige uke fikk 35-åringen beskjed om at han ikke lenger er ønsket som trener for laget som rykket ned fra 2. divisjon til 3. divisjon denne sesongen. Asker-klubben endte desidert sist på tabellen i 2. divisjon avdeling 1, etter til sammen tre seiere, to uavgjorte og 21 tap. Målforskjellen var på lite flatterende 19–85.

Likevel var Anders Kvam forundret over at han ikke fikk fornyet tillit i klubben.

– Det kom veldig brått på meg. Jeg var veldig klar for å fortsette i Holmen, sier en ordknapp Anders Kvam. Han ønsker ikke å si så mye om exiten i klubben.

Han tok over som hovedtrener etter at Bård Heggset forsvant til assistenttrenerjobben i Bærum Sportsklubb.

Anders Kvam var assistenttrener under Bård Heggset i tre sesonger. En periode som blant annet resulterte i opprykk fra 4. til 2. divisjon i løpet av to sesonger.

LES OGSÅ: Roar Johansen og Bærum Sportsklubb i kontraktskonflikt

Hadde kontrakt

Anders Kvam sier at han har kontrakt med klubben ut 2016-sesongen. Hvordan partene skal løse den økonomiske situasjonen som følge av at han fortsatt har kontrakt, er ifølge Kvam noe partene ikke er enig om.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt det. Det er fortsatt en uavklart sak, sier Kvam.

Selv om klubben rykket ned med soleklar margin, mener ikke Anders Kvam at han har gjort noen dårlig jobb.

– Jeg har absolutt ingen dårlig samvittighet for den jobben jeg har gjort i Holmen. I løpet av fire år har jeg tre opprykk. Ett opprykk som juniortrener og to opprykk med A-laget da jeg var assistenttrener for dem, sier Anders Kvam.

Tidligere i år har Anders Kvam gitt uttrykk for at det har vært en vanskelig treningshverdag i klubben på grunn av få spillere på trening.

Budstikka har forsøkt å få en kommentar fra styreleder i fotballgruppa i Holmen IF, Thomas Haave. Han skriver følgende i en sms til Budstikka: «Vi er i en prosess med Kvam, utover det har jeg pt ingen kommentar.»

LES OGSÅ: Holmen sendt ned én divisjon av Skeid