Skip to main content

Amalie klar for OL-semifinale

Amalie Iuel fra Bærum er klar for seminfinale på 400 meter hekk mandag.

Amalie Iuel fra Bærum er klar for seminfinale på 400 meter hekk mandag. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Hekkeløperen Amalie Iuel går videre til semifinale i 400 meter hekk i OL. Det er klart etter nattens kvalifiseringsheat.

Amalie Iuel fra Bærum løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 400 meter hekk i Tokyo natt til lørdag norsk tid. Hun sprang inn til sjetteplass.

Reglene tilsier at kun de fire beste i hvert heat går rett videre til OL-semifinale. I tillegg kan fire utøvere til sammen gå videre på tid. 

Iuel ble klokket inn på tiden 55,65.

Det førte til at Bærum-løperen måtte vente til alle de andre kvalifiseringsheatene var over for å være sikker på at hun gikk videre til OL-semifinale om to dager. 

- Jeg er ikke så veldig religiøs av meg, men jeg må ærlig innrømme at det var en bønn eller to i de minuttene jeg satt der, sa Amalie Iuel til NRK rett etter at semifinalen var sikret. 

Slutt på leken for Kloster

Det lyktes ikke like godt for Line Kloster fra Asker i sitt kvalifiseringsheat. Hun sprang inn til tiden 56,45. Dermed endte hekkeløperen nest sist i sitt heat på 400 meter hekk og får ikke være med videre på OL-leken.

Kloster har tatt åtte NM-gull og deltatt i EM, men aldri VM eller OL.

Steinar Hoen fra Strand, som selv har deltatt i OL i høydehopp og i dag er Bislett Games-general, vurderte rett før OL at Iuel hadde best sjans til å komme til semifinalen av de norske utøverne.

– Amalie har aldri løpt såpass bra så tidlig som hun gjorde på Bislett i sommer, uttalte Hoen til Budstikka rett før OL.

Semifinalen i 400 meter for kvinner hekk arrangeres mandag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.