Skip to main content

Alpintalentet Mina Fürst Holtmann får Løkkekruset for VM-bragden på Hafjell

VM-DRONNING: Mina Fürst Holtmann (20) gjorde rent bord i junior-VM og imponerte i NM forrige sesong. Denne sesongen har en skade tvunget henne bort fra alpinbakkene.
VM-DRONNING: Mina Fürst Holtmann (20) gjorde rent bord i junior-VM og imponerte i NM forrige sesong. Denne sesongen har en skade tvunget henne bort fra alpinbakkene.

Første halvdel av 2015 besto av gull i junior-VM og NM for Mina Fürst Holtmann (20). Men årets sesong var over før den kom i gang.

Uhellet skjedde under en treningstur til Sölden. Fürst Holtmann (20) gikk på trynet og kjente med en gang at noe var galt.

– Jeg visste at beinet var brukket. Det var helt løst da jeg rørte på det, sier alpinisten.

Det ble noen kjedelige dager på sykehuset, og hun innså raskt at det kom til å bli lenge til hun fikk stå på ski igjen. Denne sesongen er spolert, men Fürst Holtmann er heldigvis ved godt mot.

I 2014 gikk Løkkekruset til tennistalentet Casper Ruud

Medaljedryss

Høvik-jenta har tilbragt mange timer med Bærums Skiklub i Kirkerudbakken i sitt liv.

– Det var en veldig bra klubb å vokse opp i, og det var kniving og konkurranse hele veien. Det har vært helt prima for min utvikling med gode trenere, sier hun.

Best huskes de mange kveldstreningene i flomlyset.

– Trenerne var unge, og de lagde mye moro før det ble mer seriøst når vi ble eldre, sier hun.

Siste halvdel av forrige sesong ble en stor opptur. Ett gull, ett sølv, og en bronse ble beholdningen fra junior-VM på Hafjell. Etter et sølvløp i super-G, sto superkombinasjonen på programmet. Slalåm er ikke hennes beste disiplin, men hun knep den siste pallplassen. Deretter fulgte en trøblete inngang på utfor-rennet. Etter å ha vært raskest på den første treningen kjørte hun ut tre ganger på den andre treningen.

NM-VINNERNE: F.v. Aleksander Aamodt Kilde, Mina Fürst Holtmann, Endre Bjertness, Lotte Smiseth Sejersted og Ola Buer Johansen.
NM-VINNERNE: F.v. Aleksander Aamodt Kilde, Mina Fürst Holtmann, Endre Bjertness, Lotte Smiseth Sejersted og Ola Buer Johansen.

– Jeg ble stresset, men jeg klarte å endre på de tingene jeg skulle før rennet, sier Fürst Holtmann.

Det ga resultater og hun kunne til slutt klyve øverst på pallen. Oppturen fortsatte under NM. Der ble det gull i super-G og utfor, og 2. plass i kombinasjonen. VM var uten tvil størst, men det var veldig gøy å gjøre det bra under NM også.

I 2013 gikk Løkkekruset til kunstløper Anne Line Gjersem

Gode lagvenninner

Tonen for denne sesongen var lenge positiv. I månedsskifte august og september ble det to førsteplasser i konkurranser på New Zealand. Det lå an til en god sesong der hun for alvor skulle prøve seg på et høyere nivå. Så kom Sölden og beinbruddet.

«Hellet» i uhellet var at også hennes to lagvenninner Maria Tviberg og Kristina Riis-Johannessen ble langtidsskadd. Dermed kan de jobbe sammen og motivere hverandre på veien tilbake.

– Vi er en liten gjeng som trener sammen. Det hjelper veldig mye. Det hjelper for motivasjonen å ha noen å presse seg sammen med, sier Fürst Holtmann.

LES OGSÅ:

Mina banket alle igjen

19-åring vant NM-gull i utfor

Bærums-jente tok VM-gull

Mina var 21 hundredeler fra gullet  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.