Skip to main content

Aleksander og Nikolai gikk raskere enn Petter Northug

GODE TIDER: Nicolai (venstre) og Aleksander Elde Holmboe synes det er gøy de begge har bedre tider og plasseringer enn det noen av Norges beste idrettsutøvere hadde i Ungdomens Holmenkollrenn.

Tvillingene Aleksander og Nikolai Elde Holmboe har bedre tider enn Petter Northug og Martin Jonhsrud Sundby hadde da de gikk Ungdommens Holmenkollrenn for 16 og 18 år siden.

– Hvem vinner i dag?

– Jeg! svarer både Aleksander (14) og Nikolai Elde Holmboe (14) før søndagens fristilrenn i Holmenkollen. Tvillingene forteller at de pleier å bytte på hvem som vinner.

– På klassisken i går var det jeg som fikk best tid av oss, forklarer Nicolai, men Aleksander var like bak.

– Jeg falt og kom litt bakpå, sier han.

Det er umulig å si hvem som er best av guttene som stadig kriger om topplasseringene i langrennsløp. Men én ting er sikkert, begge to har bedre tider enn både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby hadde da de var på tvillingenes alder.

LES OGSÅ: Magnus Bøe vant igjen: – Kan godt kalle ham OL-kongen

– Litt gøy

Helt siden 1986 har Bærums verk og Hauger idrettsforening arrangert Ungdommens Holmenkollrenn, landets største renn for 13 og 14 åringer. Gjennom tidene har også idrettsutøvere som Marit Bjørgen, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby gått.

– Man ser jo at flere av de beste utøverne vi har i dag, gjorde det bra allerede i Ungdommens Holmenkollrenn. Men det er selvfølelig ikke slik at de som er gode nå er de beste om noen år. Det er altfor tidlig å si at den som vinner her er med på landslaget om noen år, sier Øystein Skurdal, leder for Ungdommens Holmenkollrenns arrangementkomité.

Se bildene fra Ungdommens HolmenkollrennLikevel synes Aleksander og Nikolai Elde Holmboe at det er morsomt at begge to har bedre tid i både klassisk og fristil enn det Northug og Sundby hadde da de gikk ungdommensholmenkollrenn i 2000 og 1998.

– Det er litt gøy, sier Nicolai.

LES OGSÅ:

Kretsmester fra Tyrving i Nyttårslekene

Birk Ruud sikret OL-gull i Hafjell 

Konkurrerer mot hverandre

Begges mål er å bli best og tror det er en fordel at de har hverandre å konkurrere mot.

– Jeg tror det hjelper oss. Vi kjemper mot hverandre hele tiden på treninger og konkurranser, sier Aleksander.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.