Disse er klare for OL i Sør-Korea

TIL OL: Aleksander Aamodt Kilde . FOTO: KNUT BJERKE

TIL OL: Aleksander Aamodt Kilde . FOTO: KNUT BJERKE

Aleksander Aamodt Kilde, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Ida Njåtun og hele curlinglandslaget ble onsdag tatt ut til OL i Pyeongchang.

DEL

Onsdagens uttak fra toppidrettssjef Tore Øvrebø inneholdt få store overraskelser.

– Dette er et stort og solid førsteuttak. For mange av de uttatte utøverne gir det en forutsigbarhet og ro i de videre forberedelsene å bli tatt ut før jul. Noen idretter ønsker imidlertid å vente med sine uttak til januar, og da blir det slik, sier toppidrettssjefen, ifølge NTB.

Totalt 44 utøvere ble tatt ut i det første offisielle OL-uttaket. Flere av dem er fra Asker og Bærum. Alpinistene Aleksander Aamodt Kilde og Leif Kristian Nestvold-Haugen, begge kjører for Lommedalens IL, var blant de 44.

Aamodt Kilde er kanskje det største medaljehåpet av de to, selv om fartskjøreren har hatt en middels åpning på sesongen.

LES OGSÅ: Haugen kjørte seg opp fra tolvte til andreplass

Njåtun klar

Skøyteløperen Ida Njåtun kan også gjøre klar OL-antrekket. 26-åringen fra Asker har i flere år vært en av våre beste kvinnelige skøyteløpere.

At hun ville bli tatt ut til OL, var heller ingen stor overraskelse. Spesielt ikke etter at det mandag ble klart at de beste skøyteløperne droppet EM enkeltdistanser i Russland rett over nyttår.

LES OGSÅ: Investerer alpinpenger i eiendom

Det har lenge vært klart at curlingslandslaget til Team Ulsrud skal være med i OL i Sør-Korea. Laget er fra Snarøya, og skip er Thomas Ulsrud.

De fire andre på laget er Markus Høiberg, Torger Nergård, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae.

Artikkeltags