Skip to main content

Akershus triumferte i Ungdomsstafetten i Holmenkollen

KRUTTSTERKE: Fra venstre: Akershus 1-laget besto av Maja Ellefsrud (Nesodden IF), Eirik Nordbø (Asker Skiklubb), Kaja Loennecken (Holmen IF Langrenn) og Aleksander Elde Holmboe (Bærums Verk Hauger). Laget viste seg som det sterkeste i Holmenkollen søndag, under Kong Haralds Ungdomsstafett.

Akershus ser ut til å ha en strålende fremtid i langrennssporet. Søndag vant fire ungdommer fra fylket Ungdomsstafetten i Kollen.

– Det er veldig morsomt å gå sammen på et lag i Holmenkollen, spesielt når vi har 3- og 5-mila, og hele verdenscup-sirkuset rundt oss, sier Eirik Nordbø fra Asker Skiklubb til NRK.

Han var en av fire ungdommer som var med på fylkeslaget Akershus 1 - og for et fylkessamarbeid det ble!

Sammen med Maja Ellefsrud (Nesodden IF), Kaja Loennecken (Holmen IF Langrenn) og Aleksander Elde Holmboe (Bærums Verk Hauger IF) vant Nordbø Ungdomsstafetten i selveste Holmenkollen.

LES OGSÅ: For en gullvinter i sporet!

AVGJORDE: Aleksander Elde Holmboe rykket på siste etappe, og vant dermed Ungdomsstafetten i Holmenkollen for Akershus 1.


– Det er nerverpirrende. Man vil jo gjøre sitt beste for laget, og ikke ødelegge for de andre. Det var bare å gå på alt jeg kunne, sier Kaja Loennecken til NRK.

Loennecken var tredje løper ut for Akershus 1, og hadde en del opphenting å gjøre, for å sende ankermann Holmboe ut med best mulig utgangspunkt.

– Jeg var fornøyd med at jeg klarte å hente inn en del, og så visste jeg at han ved siden av meg her er skikkelig god. Da jeg vekslet sånn cirka 14 sekunder bak, hadde jeg troen på at han skulle klare å gå inn det her, sier hun.

– Det hadde ikke jeg, ler Holboe, som sier han var redd for å gå på en smell, etter en knallhard åpning på etappen.

Inn mot stadion viste Holboe klasse, og skaffet seg noen meters ledelse.

I aller siste bakke inne på stadion var det ingen som matchet rykket til Holmboe - som gikk alene over målstreken i Kollen.

– Jeg har gått en del i løypen her, og visste hva jeg burde gjøre, sier han.

Akershus 1 vant med 6,2 sekunder til Buskerud 1, og 8,3 sekunder til Oslo 1.

Akershus 2 gjorde også en sterk innsats under rennet, og ble nummer seks, 41,4 sekunder bak vinnerne.

– Drømmen er å bli verdens beste. Da må man trene, sier Nordbø.

LES OGSÅ: VM-tvillingene vant i Holmenkollen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.