Skip to main content

Aamodt Kilde tok sin første pallplass på historisk norsk dag

FØRSTE: Aleksander Aamodt Kilde (23) ligger an til å få sin første pallplassering noensinne i Val Gardena.
FØRSTE: Aleksander Aamodt Kilde (23) ligger an til å få sin første pallplassering noensinne i Val Gardena.

Aleksander Aamodt Kilde (23) fra Lommedalen bidro til at Norge får sin føste trippelseier i Super-G noensinne.

Før fredagens Super-G-renn sto Aleksander Aamodt Kilde (23) med en syvendeplass som beste resultat i verdenscupen. Da han kastet seg utfor bakken i italienske Val Gardena ble det raskt klart at alpinisten fra Lommedalen var på vei mot noe stort.

Han kom i mål på tiden 1.28,56, og konkurrent på konkurrent måtte se seg slått av unggutten. Ikke før hans norske lagkamerater Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud satte utfor, ble tiden til Kilde slått.

LES OGSÅ: Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud kniver om hockeytronen på alpinlandslaget

Det endte til slutt med en tredjeplass, 44 hundredelssekund bak Lund Svindal på første. Med Jansrud på andre, ble det en historisk norsk dag i alpinløypen.

– Veldig bra, strålende. Det er gøy at hele laget gir full gass. Å dele min første pallplassen med to nordmenn er sinnsykt gøy, sa Kilde til NRK etter at de tre nordmennene var i mål.

Norge har aldri før hatt tre utøvere på pallen i Super-G i verdenscupen.

Stabæk-alpinist Adrian Smiseth Sejersted (21) endte 2,12 sekunder bak vinneren Svindal.

LES OGSÅ: Lotte Sejersted vil slå tilbake etter skadesesongen

– Er der han skal være

Både Jansrud og Svindal gledet seg stort over å få Lommdalen-besøk på pallen.

– Mange har sett lenge at det bort mye skikjøring i Aleks. Han har fått litt dårlig flyt med nummertrekningene og i fjor klarte han ikke å holde seg på beina. Men det er ikke noe å lure på lenger, han er der han skal være, sa Jansrud til NRK.

Det ble ikke bare Aamodts første pallplassering. Han fikk for første gang stå som leder og vente på konkurrentene, frem til Svindal satte utfor.

– Det er veldig nervepirrende. Jeg har aldri gjort det før, en ny opplevelse og veldig spennende, sa han til NRK.

LES OGSÅ: Aamodt Kilde imponerte i USA

Lover kake i Lommedalen

– Han skal selvfølgelig få kake neste gang han er hjemme, lover daglig leder i Lommedalens Idrettslag, Marianne Fjellberg.

Hun er strålende fornøyd med å se at nok en representant for klubben, som også huser Rune Velta og Leif Kristian Haugen, gjør det godt internasjonalt.

– Det synes vi er helt fantastisk. Vi visste jo at han vil komme etter hvert, men tenkte det ville ta litt lenger tid, sier hun.

Selv om lommedølingene jubler, er det ikke alle som er like fornøyde med at Norge tar stoeslem i nok en vinteridrett.

Inte i alpint också... Norge, Norge, Norge i topp https://t.co/aVeXSfwyKl pic.twitter.com/OxkdZVxfff— SVT Sport (@SVTSport) December 18, 2015
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.