Skip to main content

14 baklengs på de tre siste for Frisk Asker: – Noen er kanskje litt for fancy

Frisk Asker gikk på sitt fjerde strake tap torsdag kveld.

Foto: Karl Braanaas

Frisk utlignet Narviks 3-1-ledelse, men kunne ikke slå tilbake da Narvik scoret igjen. Nå har Frisk 14 baklengs på de siste tre kampene.

NARVIK - FRISK ASKER 5-3

– Vi gjør ingen god kamp, men skaper noen ålreite muligheter som vi skal sette. Men hvis man bryter det ned: Målene vi slipper inn er personlige feil som vi må luke bort. Det er samme hvem man møter, det må lukes vekk, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

Etter å ha kommet tilbake fra 1-3 til 3-3 før siste periode mot Narvik, øynet Frisk Asker sin første seier på fire kamper.

I stedet var det Narvik - som selv nå har vunnet fire av sine seks siste kamper - som kunne juble etter scoring i tredje periode. Nordlendingene satte 4-3 bare minutter ut i siste periode - og lå dypt og kompakt resten av kampen.

Mot slutten kom 5-3-målet, da Frisk tok ut keeper Dahlberg.

14 baklengs

Etter å ha sluppet inn 14 mål på sine åtte første ligakamper - samtlige vunnet - har Frisk Asker slitt mer defensivt den siste tiden. Etter dagens 5-3-tap for Narvik har Frisk Asker sluppet inn 14 mål på sine tre siste oppgjør - og 17 på de siste fire.

– Det er ikke bra nok, enkelt og greit. Det er vi ikke fornøyd med, sier Aasland kontant.

– Litt av hjertet i spillet vårt er at vi skal være solide defensivt. Vi skal ha spillere som legger stolthet i det å gjøre en god defensiv jobb. Så er det kanskje noen som har blitt litt for fancy i spillet sitt og tar litt for stor risiko når de ikke bør gjøre det. Det må vi rette på - vi kan ikke slippe inn fem-seks og bare score to-tre, fortsetter Frisk-treneren.

Han er derfor glad det snart er landslagspause, så laget kan komme seg litt igjen.

– Er det mangel på konsentrasjon?

– Ja, i det siste har det vært det. Vi har vært solide helt siden fjorårssesongen, og gjennom sluttspillet. Vi har hatt god kontroll på mange av kampene. Det virker som at konsentrasjonen glipper litt, at vi skal overspille til tider, og da ender vi opp med personlige feil.

Aasland sier Frisk har en tendens til å spille på nivået til motstanderen - omtrent uansett hvem de møter.

– Vi må drive opp tempoet i kamper som dette. Det sliter vi med akkurat nå.

 Målrik førsteperiode

Det ble en målrik førsteperiode torsdag - og allerede etter ett minutt og 50 sekunder gjorde Narvik 1-0. Etter et Frisk-trykk mistet Max Krogdahl pucken da hele laget sto høyt. Narvik-spiller Arttu Niskakangas satte full fart fremover, der han hadde hele Frisks sone for seg selv, og satte sikkert 1-0.

Frisk fikk muligheten i overtall rett etter, og kom til en kjempesjanse da Lavoie spilte frem Anders Bastiansen. Superveteranen traff imidlertid ikke godt nok, og pucken skled utenfor. Så skulle Lavoie få muligheten - da Viktor Granholm skjøt pucken inn foran Narvik-målet, og canadieren forsøkte å styre pucken i nettet - men Narvik-keeper Tobias Breivold reddet.

Men utligningen skulle komme. Seks minutter og 49 sekunder ut i første periode kastet Christian Kåsastul pucken inn mot Narviks målgård. Pucken traff et Narvik-kne, før den spratt i nettmaskene – og vi var like langt.

Frisk skapte visse muligheter etter utligningen, men det tok bare tre og et halvt minutt før Narvik var i ledelsen igjen. Etter godt pasningsspill scoret Svein Petter Falk-Larssen via Frisk-keeper Nicklas Dahlberg. Fire minutter før periodeslutt hamret så Wade Murphy inn 3-1.

Begge lag hadde muligheter før periodeslutt - men kun Frisk Asker fikk da pucken i nettet. Halvannet minutt før første pause dro Reid Petryk seg fint frem langs venstreside og skjøt - via en Narvik-skøyte og i mål. Frisk var «bare» under med ett etter første periode.

Jan André Aasland var ikke fornøyd etter at Frisk Asker tapte 5-3 mot Narvik.

Foto: Karl Braanaas

Utlignet i andre periode

Den andre perioden åpnet relativt jevnt - og mer sjansefattig enn den første. Snaut halvveis i perioden fikk imidlertid Frisk muligheten i overtall - men på tross av gode muligheter, fikk ikke de oransje pucken i mål. Samtidig slet Frisk-laget når Narvik var fulltallige, og kunne ligge kompakt og forsvare seg.

Men som i første periode scoret Frisk like før periodeslutt. Mikael Dokken og Hampus Gustafsson kom to mot en i Narviks sone. Keeper reddet Dokkens avslutning, men Gustafsson var våken på returen, og satte pucken sikkert i mål.

Vi var like langt før siste periode.

Avgjørelsen

Siste periode var bare tre minutter gammel da  Kalvis Ozols satte 4-3 for Narvik.

Frisk skapte et trykk etter Narviks siste mål; Victor Björkung kom til en god skuddmulighet 13 minutter før slutt, før han sendte pucken knallhardt utenfor i et Frisk-overtall.

Heller ikke Narvik var uten målsjanser etter 4-3-scoringen, men Dahlberg reddet det som kom.

Snaue ni minutter før slutt hadde Frisk muligheten i fem mot tre i omtrent halvannet minutt - men heller ikke her fikk Frisk pucken i mål. Det gjorde de heller ikke da Dahlberg ble tatt ut minuttet før slutt.

I stedet var det Narvik som scoret 5-3 - og Frisk gikk på sitt fjerde strake tap.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.