Skip to main content

100 år med årene for Bærum Roklubb

ROKLUBBEN FYLLER 100: Bak: leder i Bærum Roklubb, Tore Gulli. Foran fra venstre: Stina Halvorsen Vad, Iva Moberg Værnes og Caitlin Aalders.

– Bærum Roklubb ble stiftet for at roing skulle være en idrett for alle. Det tror jeg vi klarer å vise at vi er, sier Tore Gulli.

Mandag fyller Bærum Roklubb 100 år. Klubben med stolte tradisjoner velger en uformell markering ettersom 100-årsdagens var i ferietiden. Den store 100-årsfesten er 14. oktober.

– Feiring midt i ferien er litt kronglete, så vi gjør som man gjør i en god bursdagsfest – samler familien og venner, sier roklubbens leder Tore Gulli.

Klubben har i underkant av 250 medlemmer. Ifølge både Gulli og rosjef Anders Hovde er aktiviteten større enn på lenge.

– Vi har så mye aktivitet som vi nesten klarer, i form av tilgjengelighet på materiell og trenere. Vi er en ganske liten klubb, men med relativt høyt aktivitetsnivå i forhold til antall medlemmer, sier Gulli.

LES MER:

– Er ikke tøffere enn andre, men jeg gjør tøffe ting

Redningsselskapet: – Båførere slurver med bruk av dødmannsknapp

Robåt ble delt i to i seilbåt-krasj 

Hovde forteller at 20 utøvere har representert klubben i regattaer i år.

– Vi regner med at flere kommer til å debutere i vår egen Kjørboregatta som kommer til høsten, sier rosjefen.

Ifølge Gulli ble klubbens første NM-gull tatt i 1921 (Eivind Antonsen, Erling Frithjofsen, Bjarne Pettersen, Franklin Olsen og cox Alfred Eckell), den første kongepokalen vunnet i 1924 (samme lag) og den hittil siste OL-medaljen tatt i 1988 (sølv med Vetle Vinje).

Har utøver i junior-VM

100-åringen Bærum Roklubb representert i junior-VM i Trakai i Litauen med Jaime Aalders. Han ror dobbeltsculler med Nicolai Enstad Haraldseth, konkurransene starter onsdag.

– Alt med vannsport har hatt et lite oppsving nå, interessen er større enn på lenge. Vi prøver å tilrettelegge for unge i klubben, slik at vi har roere i alle juniorklasser. Vi har også et godt mastersmiljø som består både av gamle roere og av foreldre til unge roere, sier Hovde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.