Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

100 år med årene for Bærum Roklubb

ROKLUBBEN FYLLER 100: Bak: leder i Bærum Roklubb, Tore Gulli. Foran fra venstre: Stina Halvorsen Vad, Iva Moberg Værnes og Caitlin Aalders.

– Bærum Roklubb ble stiftet for at roing skulle være en idrett for alle. Det tror jeg vi klarer å vise at vi er, sier Tore Gulli.

Mandag fyller Bærum Roklubb 100 år. Klubben med stolte tradisjoner velger en uformell markering ettersom 100-årsdagens var i ferietiden. Den store 100-årsfesten er 14. oktober.

– Feiring midt i ferien er litt kronglete, så vi gjør som man gjør i en god bursdagsfest – samler familien og venner, sier roklubbens leder Tore Gulli.

Klubben har i underkant av 250 medlemmer. Ifølge både Gulli og rosjef Anders Hovde er aktiviteten større enn på lenge.

– Vi har så mye aktivitet som vi nesten klarer, i form av tilgjengelighet på materiell og trenere. Vi er en ganske liten klubb, men med relativt høyt aktivitetsnivå i forhold til antall medlemmer, sier Gulli.

LES MER:

– Er ikke tøffere enn andre, men jeg gjør tøffe ting

Redningsselskapet: – Båførere slurver med bruk av dødmannsknapp

Robåt ble delt i to i seilbåt-krasj 

Hovde forteller at 20 utøvere har representert klubben i regattaer i år.

– Vi regner med at flere kommer til å debutere i vår egen Kjørboregatta som kommer til høsten, sier rosjefen.

Ifølge Gulli ble klubbens første NM-gull tatt i 1921 (Eivind Antonsen, Erling Frithjofsen, Bjarne Pettersen, Franklin Olsen og cox Alfred Eckell), den første kongepokalen vunnet i 1924 (samme lag) og den hittil siste OL-medaljen tatt i 1988 (sølv med Vetle Vinje).

Har utøver i junior-VM

100-åringen Bærum Roklubb representert i junior-VM i Trakai i Litauen med Jaime Aalders. Han ror dobbeltsculler med Nicolai Enstad Haraldseth, konkurransene starter onsdag.

– Alt med vannsport har hatt et lite oppsving nå, interessen er større enn på lenge. Vi prøver å tilrettelegge for unge i klubben, slik at vi har roere i alle juniorklasser. Vi har også et godt mastersmiljø som består både av gamle roere og av foreldre til unge roere, sier Hovde.

Les flere artikler