Klager på sykehusbygg på Solberg

FORFALL: Flere av byggene ved Statens senter for epilepsi er i dårlig stand.

FORFALL: Flere av byggene ved Statens senter for epilepsi er i dårlig stand. Foto:

Norsk Epilepsiforbund mener at flere bygg tilknyttet sykehuset på Solberg ikke holder mål.

DEL

Oslo universitetssykehus har ansvaret for den nasjonale behandlingstjenesten for kompleks epilepsi, som ligger ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) på Solberg ved Sandvika. Her har det vært drevet epilepsibehandling i over 100 år, og SSE utgjør i dag en betydelig del av nevroklinikken.

– SSE består av flere bygg, med svært varierende kvalitet. Noen bygninger fungerer godt i dagens standard, mens andre er helt uakseptable som sykehusbygg. Postene for voksne er i spesielt dårlig stand. Disse postene er lokalisert i gamle brakkebygg som ikke, i tilstrekkelig grad, er tilpasset sykehusfunksjon, skriver Epilepsiforbundet til Oslo universitetssykehus.

Pasienter ved SSE har ofte lang oppholdstid, på grunn av langvarige, tverrfaglige utredninger og observasjon. Bygningens dårlige standard legger begrensninger på dagens pasienttilbud og fører til at mange får en negativ opplevelse av oppholdet.

Dårlig standard på bygninger er noe som mange pasienter gir tydelige tilbakemeldinger til Norsk Epilepsiforbund om.

– Bygningene skaper et inntrykk av hvordan man prioriterer en tjeneste, og de setter også rammen for i hvilken grad pasienter og ansatte føler seg verdsatt, skriver forbundet.

LES MER:

Døde etter epilepsianfall - ingen ryddet åstedet

Rådmannen vil kjøpe Solbergbakken 

Artikkeltags