Skip to main content

Venner deler Mustafa-minner på film

I en fem minutter lang film oppsummerer vennegjengen fra Asker hva Mustafa Hasan betyr for dem. For noen har han hatt avgjørende betydning.

– Han kan være den mest barnslige i rommet, samtidig som han er den mest voksne personen jeg kjenner, sier Emil Lunde (18) om kameraten Mustafa Hasan (18).

Nå har Lunde, Karl Trydal og Josefine Torgersen laget en kortfilm om Hasan, hvis utreisesak er blitt landskjent. 

18-åringen fra Hvalstad fikk i fjor høst beskjed om at han må forlate Norge og reise tilbake til Jordan. Bakgrunnen er at moren oppga feil opplysninger da de ankom Norge da Mustafa var 6 år. 

Siden november i fjor har 18-åringens sak blitt utsatt flere ganger, den foreløpig siste utreisefristen for Hasan er 1. juli. Nå går han siste året på Nesbru videregående skole.

– Jeg er drittlei av å se bestekameraten min bli behandlet på denne måten, sier Lunde.

I filmen forteller han hvordan Mustafa Hasan støttet ham gjennom en vanskelig periode, da Lundes foreldre skilte seg.

– Han bare er der for meg, og sier at jeg er sterk. Samtidig vet jeg at han er i en situasjon der familien hans er sendt ut av landet, sier Lunde til kamera.

Venner av Mustafa Hasan i Asker medvirker i en film om bestekameraten. Øverst fra venstre: Karl Trydal, Agnes Hopen, Cecilie Skøien Hoel og Fredrik Røyset Spalder. Nederst fra venstre: Tobias Januszczak, Fride Fische Pettersen og Hans Kristian Ruud.

Venner av Mustafa Hasan i Asker medvirker i en film om bestekameraten. Øverst fra venstre: Karl Trydal, Agnes Hopen, Cecilie Skøien Hoel og Fredrik Røyset Spalder. Nederst fra venstre: Tobias Januszczak, Fride Fische Pettersen og Hans Kristian Ruud.

Skjermdump fra filmen

Venner i årevis

«Booster selvtilliten min», «snakker meg opp», «har vært en enorm hjelp i livet mitt» er blant gjengangerne i filmen, der Hasans venner i korte glimt forteller hva de tenker om barndomsvennen.

Filmen, som varer i 5 minutter og 40 sekunder, er deres forsøk på å vise hvem Mustafa er for dem og at «han er så mye mer enn bare saken».

– Selv om den er laget av ungdom, håper vi målgruppen kan være så stor som mulig, og at en bestemor kan føle på noe av det samme som en tenåring på ungdomsskolen når hun ser den, sier Karl Trydal.

Sammen med Lunde og Torgersen har han jobbet med filmen siden november i fjor. Den gangen var det snakk om at Mustafa Hasan måtte ut av landet før jul. 

– Da visste vi ikke hvor stort engasjement saken til Mustafa skulle få. Derfor passet det bedre å lansere filmen nå, som saken ikke er like mye i mediene, sier Trydal.

SAMLESIDE:Her kan du lese alle Budstikkas artikler om Mustafa Hasan

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.