Skip to main content

Over 37.000 deltok i virtuelt 17. mai-tog

Prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på trappen utenfor Skaugum i Minecraft.
Prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på trappen utenfor Skaugum i Minecraft.

Det digitale arrangementet var trolig Norges største arrangement på nasjonaldagen.

I år, som i fjor, inviterte Minecraft-gruppen hele Norge til digital 17. mai-feiring. Tirsdag melder Skogliv, som sto bak arrangementet, at over 37.000 personer deltok. På det meste var 4.546 logget inn samtidig, opplyser Skogliv i en pressemelding. Hver spiller var i snitt pålogget i 45 minutter.

Dette er det største antallet spillere som noen gang har vært på et arrangement i Minecraft i Norge, ifølge NTB

– Målet vårt var å kunne måle oss med det vanlige barnetoget i Oslo. Å passere det med god margin overgikk alle våre forventninger. Det har vært enorm respons, og vi er utrolig glade for at det gikk så bra, sier Skogslivs Tarjei Mo Batalden (22) fra Bekkestua i meldingen. 

Også kronprinsfamilien stilte opp i toget til Minecraft-serveren. De var til stede digitalt utenfor sitt hjem på Skaugum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.