Skip to main content

Ny kjendiskampanje for Mustafa Hasan

Iman Meskini kjent fra Skam, Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem, rapperen Pasha Nadjafi, designer Mari Nordén, tv-profil Leo Ajkic og Øyunn Krog fra «Sommerhytta» er blant kjendisene som støtter kampanjen.

Iman Meskini kjent fra Skam, Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem, rapperen Pasha Nadjafi, designer Mari Nordén, tv-profil Leo Ajkic og Øyunn Krog fra «Sommerhytta» er blant kjendisene som støtter kampanjen. 

Faksimile og fotomontasje

I løpet av julen har flere og flere kjendisportrett dukket opp sammen med teksten «Hvis Mustafa ikke er norsk, hva faen er jeg da?».

Teksten i hvert enkelt portrett er utgangspunktet for en større tekst, som kommer frem i en video lørdag 26. desember. 

Omtrent 16 norske kjendiser har bidratt med sitt bilde. Etter en rekke appeller avslutter Mustafa Hasan videoen selv med å si: «Hvis jeg ikke er norsk, hva faen er du da?». 

Vil ha en lovendring

Tv-profil Leo Ajkic sier saken til Mustafa Hasan representerer noe som kanskje bør bli en lovendring.

– Personlig mener jeg det er en del ting som kan forandres på, som ikke er riktig selv om det er regler. Vi har hatt andre regler som ikke har vært bra for kvinner og homofile før. Nå er det lover som kanskje ikke er bra for barn som har kommet til Norge, men ikke født her. I disse dager ser mange at noe ikke stemmer her.

Ajkic synes også det var kult å se at det ikke var en organisasjon som frontet denne kampanjen.

– Her var det ingen agendaer om å bli sett. Det handlet bare om å få saken belyst.

Fikk en uggen følelse

Modell Momar Sarr i «Team Models» er blant deltagerne i kampanjen. Han sier han fikk en uggen følelse da han først leste om Mustafa Hasans sak. 

– Saken var urettferdig behandlet da de to brødrene har fått forskjellige utfall på sakene sine. Gjennom dette prosjektet fikk jeg sjansen til å vise min støtte og gi saken et søkelys, sier han. 

Sarr håper og tror kampanjen kan bidra til en endring for Hasan. 

– Jeg tenker at jo flere som får det med seg, jo mer bidrag blir det. Sosiale medier stiller ganske sterkt i samfunnet i dag og kan i noen tilfeller nå ut til et større publikum enn andre plattformer, det ser man jo. Jeg ser for meg at prosjektet kan være med på å gjøre slik at saken til Mustafa får et annet utfall når det blir vist hvor engasjert Norges befolkning er på å beholde han her. 

Rapperen Pasha Nadjafi var blant dem som ville støtte Hasan med sitt bilde. Målet har vært å opplyse så mange som mulig. 

– I disse tider er det viktig å gi denne saken så mye oppmerksomhet som mulig. Jeg kjenner ikke Mustafa personlig, men jeg syntes ikke en 18-åring skal oppleve noe sånt i Norge. Det er helt «på trynet». Jeg synes han skal få lov å være 18 år. Med tanke på juletider burde folk ha Mustafa i tankene. Og prøve å bidra på enn eller annen måte, sier Pasha. 

Idéhaveren bak prosjektet, Emma Sukalic, har stått for regi og tekst. Hun ønsker ikke å uttale seg i mediene for øyeblikket, men hun takker alle som har gjort prosjektet mulig. 

Flytter til Marokko

Flere andre kjendiser har tidligere støttet 18 år gamle Mustafa Hasan. Blant annet har NRK-profilen Yousef Hadaoui fra tv-serien «Svart humor», sagt til Dagbladet at han flytter tilbake til Marokko dersom Mustafa Hasan sendes tilbake til Jordan. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.