Valgte unge toppsjefer fra samme skoleklasse

TOPPSJEFER: Håkon Halvorsen Wik og Amalie Holt (begge 24) gikk sammen på Løkeberg og Gjettum skoler. Nå følger de i hverandres fotspor også i sommerjobben som toppsjef for bemanningsbyrået Adecco. – Vi har mye å takke skolemiljøene vi har vært en del av for at vi er kommet dit vi er i dag, sier de to.

TOPPSJEFER: Håkon Halvorsen Wik og Amalie Holt (begge 24) gikk sammen på Løkeberg og Gjettum skoler. Nå følger de i hverandres fotspor også i sommerjobben som toppsjef for bemanningsbyrået Adecco. – Vi har mye å takke skolemiljøene vi har vært en del av for at vi er kommet dit vi er i dag, sier de to. Foto:

Håkon Halvorsen Wik (24) og Amalie Holt (24) gikk i samme klasse på ungdomsskolen. Nå har de også sikret seg den samme toppjobben.

DEL

Dog er det med to års mellomrom de har havnet i samme sjefsstol. I 2015 ble Amalie plukket ut blant 5.000 søkere til stillingen som Adeccos toppsjef i august måned. Bemanningsselskapet gjennomfører stuntet årlig, og har de seneste årene kunne velge og vrake i søkere.

Nå viser det seg at årets toppsjef, Håkon Halvorsen Wik, har mer til felles med Amalie Holt enn å være foretrukket kandidat blant tusenvis av håpefulle søkere.

– Vi gikk sammen på både Løkeberg og Gjettum skoler, sier han.

På ungdomsskolen gikk de to også i samme klasse.

LES OGSÅ: – Lønna på 100.000 kroner er fortjent 

– Ikke bevisst valg

At to sommervikarer med tilnærmet lik bakgrunn skulle få oppgaven med å lede Adecco i sommermånedene er helt tilfeldig, skal vi tro Adeccos toppsjef Torben Sneve.

FÅR FERIEVIKAR: Adecco-sjef Torben Sneve «gir fra seg» jobben om sommeren.

FÅR FERIEVIKAR: Adecco-sjef Torben Sneve «gir fra seg» jobben om sommeren. Foto:

– Det er selvfølgelig ikke noe bevisst valg i det hele tatt, hverken at to med så lik bakgrunn får jobben eller at fem av de syv sommersjefene vi har hatt i Adecco kommer fra Asker og Bærum, sier han.

– Vi har faktisk ikke tenkt over dette før vi ble gjort oppmerksom på det av Budstikka. Så jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det er blitt slik, fortsetter Sneve.

Adecco-sjefen forteller at det er en jury på fem personer som bestemmer endelig hvem som skal få oppdraget med å lede bedriften gjennom sommeren. For denne kvintetten er bosted underordnet.

– De to årene jeg har vært konsernsjef har det sittet ulike personer i juryen, og det er ene og alene det kandidatene presterer i finaleheatet som teller når juryen tar sin avgjørelse, sier Torben Sneve.

Heiet på hverandre

Håkon og Amalie tror et godt læringsmiljø på Gjettum ga dem viktig ballast videre i livet.

– Vi hadde en fantastisk god lærer og et klassemiljø fylt av kjærlighet, sier Amalie, som mener det at de heiet på hverandre ble avgjørende for elevenes gode resultater.

Amalie og Håkons tidligere lærer, Ingrid Føtra, er ikke overrasket over sine elevers fremgang.

Hun jobber nå på en videregående skole i Østfold, men var lærer på Gjettum i fem år.

– Jeg husker dem godt, de var seriøse, vitebegjærlige og de tok vare på hverandre. Klassemiljøet var også preget av foreldre som var gode på oppfølging, det har veldig mye å si, sier Fløtra.

Studiepermisjon

I jobben som toppsjef gjennomførte Amalie styremøter, deltok i medarbeidersamtaler og presenterte selskapets kvartalsrapport.

– De hev meg ut på dypt vann og sjekket om jeg kunne svømme, sier hun.

I ettertid mener Amalie erfaringen har gjort henne tryggere på seg selv, såpass trygg at hun nå har tatt ett års permisjon fra NTNU-studier og startet sitt eget konsulentselskap for IT-tjenester.

Når Håkon overtar stafettpinnen i år, håper han å kunne bidra inn i strategiske prosjekter og gjøre en forskjell i Adecco.

– Min ambisjon er at den ekte toppsjefen skal kunne stole på at jeg gjør en god jobb, og så leve opp til den tilliten, sier 24-åringen.

– Jeg tror de har en kultur for å være med på leken, at de har lyst til at jeg skal oppleve at jeg er lederen deres, sier Håkon Halvorsen Wik.

Artikkeltags