– Det var en fin tur med nydelig vær og skyfri himmel. Men du må bruke ski du ikke er redd for, det er litt bart noen steder. Jeg tok noen gamle ski jeg hadde og de er nok ikke blitt mer ødelagte enn de var fra før. Jeg har gått rundt ni kilometer – inn mot Myggheim og tilbake. Deretter gikk jeg til fots opp til Solli gård, og i lysløypa derfra, sier Vaaje.

God tid og gamle ski

Selv om det er kommet snø, så mener Dag Skruklien i Skiforeningen og løypebas Ragnar Roll at det ikke er noe føre å snakke om, hverken på Sollihøgda eller Solli.

– Jeg har møtt et par skiløpere, men de kunne like gjerne gått med truger. Jeg vil ikke akkurat kalle det skigåing, sier Skruklien.

– Men har du god tid og et par gamle ski, så er det mulig å gå seg en tur. Jeg ville nok foretrukket en tur på golfbanene i Asker og Bærum. Der er det et mykt gressunderlag fra før, og du risikerer ikke å skrape opp skiene.

Jager ingen

Greenkeeper Eddie Folkesson på Asker golfklubb har registrert skigåere på golfbanen allerede.

– Jeg jager ingen, om de ønsker å ta seg en runde, men jeg ser helst at de venter til det kommer mer snø. Når vi har fått rundt 30 centimeter, så blir det kjørt opp løyper som passer for både barn, voksne og for trening, sier han.

Løypebas i Vestmarka, Ragnar Roll holder til på Solli gård. I dag meldte han om to plussgrader, sol og tørr snø. Men løypene er fortsatt ikke klare.

– Det er kommet for lite snø. Stedvis er det grus og stein i traseen som kan ødelegge skiene. Hvis du skal prøve deg, så hold deg på skogsbilveiene eller der det er gress under. Jeg skulle ønske jeg kunne gitt en mer positiv melding, men må være realistisk. Vi fortsetter å pakke snøen og gjøre klart for neste snøfall.

Ikke snø i vente

Ifølge meteorologene må skielskere smøre seg med tålmodighet.

– Torsdag ettermiddag vil det komme noe nedbør, men det blir i form av regn i områder som ligger lavere enn 500 moh. Deretter blir det varmere og opphold. Vi ser ingen tegn til mer snø fremover, sier vakthavende Ingrid Bentsen på Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: Vil ha X Games til Fornebu - ber kommunen om 1,5 millioner

Her kommer vinter'n: – Har gledet oss i hele sommer