En mann i 30-årene ble natt til torsdag ble funnet livløs utenfor en kommunal omsorgsbolig på Dønski. En kvinne i 20-årene ble kort tid etter siktet for drap.

Sogneprest i Helgerud kirke, Ånund Hardang, omtaler drapet som skjedde i nærmiljøet til kirken som tragisk og rystende. Han åpnet derfor kirken for alle som ønsket det torsdag kveld.

– Dette er en tragisk hendelse som har rammet hardt de som er direkte involvert. Det har også rystet et lokalmiljø. Det skjer noe med et nabolag når et drap blir begått, sier Hardang.

– Lite lokalmiljø

Han forteller at Helgerud kirke som lokalkirke vil tilby et rom der folk som føler for det kan møtes. Her kan de som ønsker det dele reaksjoner og tanker, lytte, samtale og tenne et lys.

– I et lite lokalmiljø som vårt er dette en måte å kunne være en støtte og hjelp. Å komme sammen i en slik situasjon gir anledning å oppleve trøsten det er å dele, dele smerten, sjokket og sorgen. Og noen ganger er behovet bare å sette seg ned i et kirkerom og være der, sier Hardang.

Sognepresten opplyste at to prester og en ungdomsdiakon ville være til stede når Helgerud kirke holdt åpent fra klokken 17 til klokken 19 torsdag.

– Drapet berører mange. Det preger oss, sier Hardang.

I løpet av timene dørene ble holdt åpne var det stille i kirken. Én person var innom kirkerommet og ønsket en samtale i forbindelse med drapet.

– For oss er det uansett viktig å vise nærmiljøet at vi er tilstede og bryr oss og kan være til hjelp og støtte for dem som måtte trenge det, sier sognepresten.