Fremtiden til fotballbanen og hallen på Kadettangen synses det mye om. Vet folk hva et slikt anlegg består av?

Diskusjoner med utgangspunkt i at Bærum Sportsklubb er et problem for Kadettangen, farer galt av sted. Diskuter heller hvordan klubbens arbeid for idrett kan bli best mulig.

Per nå er det nemlig Bærum Sportsklubb som aktiviserer flest mennesker i Sandvika. Alternativer til dagens anlegg må derfor lette arbeidet, ikke gi hodebry.

Det betyr samme eller økt antall aktivitetsflater – innendørs og utendørs, som i dag, og beliggende i Sandvika.

Flytting til andre idrettslags baner (som Rud) foreslås, men de banene er nettopp det, noen andres.

Så finnes den dagsaktuelle tomta i Sandvika ved Circle K Hamang. Noen mener at både Bærum, Stabæk og sågar enda flere skal drive der.

Tomta, et gresstykke mellom bilvei og gangvei, er på 9,1 mål. Utvidelse mot øst hindres av at kommunen ikke eier grunnen, samt at vei må flyttes.

Les også

Nytt fotballstadion i Sandvika?

En fotballflate måler 11,9 mål (tallet gjelder Stabekkbanen). I tillegg til at Hamangstykket er for smått, er tomta er for avlang og smal for en fotballbane. Det kan ses med det blotte øye. I tillegg skal en også ha stadionfasiliteter.

Elitestadion må som et minimum, ha tribuner på flere sider, garderober for menn og for kvinner, restitusjonsrom, utstyrsplass inkludert traktorgarasje, plass for spillerbusser og mediebusser/-opplegg. Ved trøbbel må det finnes oppsamlingsområder – som ikke er ute i Sandvikselva.

Kristiansund stadion med tribuner, som måler 17,2 mål, er nærmere behovet. Da har en imidlertid ikke nevnt behovet for flater til trening og barnekamper. NTG spiller også en rolle oppe i Nadderud-spørsmålet.

For Stabæks del vet jeg heller ikke om Sandvika er mer sentralt for fansen enn det Bekkestua er. Toget går fort, men til et prispålegg på 40 prosent. Stabæk er en Østre Bærum-klubb nær Oslo og kan/bør spille på Oslo Vest etter at Lyn gikk under.