– Siden jeg lagde den første låta, «Ja, vi elsker Stabæk», for 20 år siden, har det blitt for mange sanger. Det var ingen intensjon om at det skulle ta av så mye. Med den energien vi fremfører låtene på scenen klarer vi ikke å spille alle sangene, sier Lars Jarle Mæhlum som er mannen bak «StabækLars».

Konserten starter når spillerne ankommer Onkel Blaa på kvelden.

«StabækLars» spiller sin siste konsert etter cupfinalen på lørdag. Han lover fullt trøkk fra scenen på Onkel Blaa.

– Vi har fått æren av å avslutte Stabæksesongen. Det ser vi virkelig frem til, sier kultmusikeren.

Dette er den første konserten for bandet på fire år. Det har ikke vært konsert på grunn av korona. Det blir ingen mulighet for ønskelåter, så de som vil høre sin favorittsang oppfordres til å skrive på forumet.

Siste avskjedskonsert

Stabæklars hadde sin første avskjedskonsert for 16 år siden. Alle konsertene siden det har også vært avskjedskonserter.

– Vi er verre enn A-ha, humrer Mæhlum.

Lars Jarle Mæhlum og artisten StabækLars er to vidt forskjellige mennesker. Personlig er han mer sjenert og rolig. 49-åringen sier han ikke lenger har energi til å spille rockekonserter og forsikrer om at dette er siste gang han går på scenen.

– Det er bandet som har fått meg med videre, men nå er det slutt, sier Mæhlum som ikler seg bokseshorts, hansker og gullkappe for siste gang.

– Den gullkappen har magiske evner, for den gjør både gutter og jenter mo i knærne, sier mannen som mener han har funnet resepten på å bekjempe kjedsomhet: Stabæk Fotball, rock og øl.

– Jeg skulle ønske flere visste om det.

Tidligere har bandet hatt navn som Lommelerkene og Lommemennene, som et ordspill på Lommedalen. Siden det ikke var så familievennlig heter de nå bare «StabækLars».

Fra morgen til kveld

Allerede kl. 12.00 planlegger supporterne å samles på Onkel Blaa. Det settes opp buss som går fra Bekkestua til Ullevaal. Ifølge Bjørnar Posse Sandboe som er talsmann i Stabæk Support mobiliserer supporterklubben på lik linje med klubben i sosiale medier.

– Jeg tipper det blir hyggelig stemning på Blaa og og morsom busstur til Ullevaal! Og så gleder jo alle seg til StabækLars på kvelden på Blaa, uansett resultat, slår Sandboe fast.

Mæhlum har sørget for at de kan ha lydprøver på puben tidlig på dagen.

– Det for å få med seg finalen og all moroa. Vi gleder oss, sier mannen som skal ha en stor S på brystet lørdag kveld.