Elbilkino på Ikea sørget for ny verdensrekord

Artikkelen er over 3 år gammel

142 elbiler var samlet fredag kveld for god gammeldags drive-in-kino på parkeringsplassen til Ikea på Slependen.

DEL

– Det er kjempestemning her. Alle synes det er gøy. Det er veldig morsomt, sier nestleder i elbilforeningen, Magne Storebø.

Stemningen på parkeringsplassen ved Ikea var bokstavelig talt elektrisk fredag kveld. Klokken 22 ble filmen snurret i gang for de fremmøtte elbilene og eierne deres.

– Her har vi alt fra Teslaer til varebiler og ombygde pickuper, sier en fornøyd varehussjef Jan Erik Jacobsen på Ikea Slependen, som gledelig stilte plassen til disposisjon for kino.

– Det er gøy å kunne smykke seg med en verdensrekord. I tillegg er Ikea opptatt av miljøet og overgangen fra fossilt brennstoff til fornybar energi.

LES OGSÅ: Elbilene kastes ut av kollektivfeltene i Oslo

Fra Danmark

Elbileiere fra land og strand hadde tatt turen for å bli med på å sette ny verdensrekord. Til og med Sverige og Danmark var representert.

– Vi gleder oss til å se filmen, sier Bent Johannesen, som sammen med sin kone Marianne hadde tatt turen fra Velje i Danmark.

Filmen som ble vist er ingen ringere enn Steven Spielbergs klassiker fra 1985, «Tilbake til fremtiden».

– Vi har ikke sett den dessverre, eller nå kan jeg kanskje si heldigvis, smiler han.

LES OGSÅ: Vil beholde belønning for elbiler

Ingen handletur

Nils Henningstad (24) hadde tatt turen fra Fetsund sammen med sin gravide kjæreste og et vennepar. Elbilen, en Tesla, var komfortabelt innredet med en liten sovekrok bak.

– Det er pappaen min sin. Jeg har en Think selv, men pendler frem og tilbake til byen, så jeg fikk ikke ladet den klar, sier Henningstad, som understreket at turen ikke var en kombinert handletur av møbler.

– Vi skal ikke på Ikea. Det er kun for å se på drive-in-kino. Det er vel 50 år siden det var in sist, smiler han.

24-åringen har ikke sett filmen før, men det har derimot kameraten.

– Jeg har sett den mange ganger – det er en kjempebra film, sier Kenneth Myhre (24)

LES OGSÅ: Veivesenet vil rydde kollektivfeltet

Elbil til Spania

Sven Erik Grunsbo fra Sandefjord har hatt elbil i 7 år. Han troppet opp med en av de mer sjeldne elbilene, en Chevrolet Geo Prizm.

– Jeg kjøpte den brukt av alternativ energi i 2013, og har faktisk kjørt den helt til Spania en gang, sier Grunsbo, som kan røpe at det finnes mer elektrisk kraft i garasjen.

– Jeg har en Tesla også, avslutter han.

LES OGSÅ: Vegvesenet vil kreve medpassasjer

Ny verdensrekord

Med 142 elbiler på elbilkino er neste post på programmet å få det inn i Guinness rekordbok. Forrige rekord var 100 elbiler.

– Det er så fantastisk med disse elbilentusiastene. De stiller opp, det er ganske utrolig. Vi måtte til og med si nei til flere, sier generalsekretær Christina Bu i elbilforeningen.

Og hvis du lurer på hvorfor akkurat filmen «Tilbake til fremtiden» ble vist, er svaret som følger:

– Det siste som skjer i filmen er at professoren kommer tilbake fra fremtiden, som han har utforsket og forteller de to ungdommene (Marty og Jennifer) at de må komme  med han til fremtiden for å hjelpe barna sine. Og så drar de sammen til 2015, for å hjelpe ungdommene, avslutter Magne Storebø, og tilføyer med et smil at om noen har møtt McFly i det siste, så må de hjelpe karen som reiser i tid, slik at han får løst oppgaven sin.

Artikkeltags