Skip to main content

Måtte fjerne fartshumper etter kø-kaos i Vollen

Onsdag formiddag var Trafikkjentene i gang med å fjerne fartshumpene i Slemmestadveien i Vollen.

Onsdag formiddag var Trafikkjentene i gang med å fjerne fartshumpene i Slemmestadveien i Vollen.

FOTO: KNUT FØRSUND

Feil type fartshumper i Slemmestadveien ved Vollen Marina har ført til gedigne køer de siste dagene. Nå er de fjernet.

Men det skal komme nye fartshumper. Av den typen som det går an å kjøre i 40 km/t over.

– De fartshumpene som var satt opp var ikke slik de skulle være på en vei med fartsgrense på 40 km/t, sier Terje Bache, byggeleder i vei og kollektiv i Viken fylkeskommune.

I løpet av tirsdag formiddag fjernet Trafikkjentene de to fartshumpene i Slemmestadveien. Det er trafikkfirmaet som på vegne av Vollen Marina søkte, og fikk godkjent, å sette opp fartshumpene. Men ikke den typen som de satte opp.

Køkaos

Etter at Terje Bache fikk nyss om køproblemene fartshumpene førte til, reiste han tirsdag ettermiddag selv ut til Vollen for å se på forholdene. Han kunne da konstatere enorme køer og bilister som måtte stoppe helt opp foran fartshumpene.

– Jeg kontaktet da saksbehandleren i Statens vegvesen som hadde gitt tillatelse om å sette opp fartshumpene, forteller Terje Bache.

Statens vegvesens saksbehandler, John Slinning, kontaktet så Trafikkjentene og beordret de til å fjerne humpene så fort som mulig. Noe som altså skjedde onsdag formiddag.

Trafikkjentene vil ikke kommentere hvorfor de har anlagt feil fartshumper.

– Det har vi ingen kommentar til. Vi er på vei ut med mannskaper for å fjerne de nå. Det er alt vi kan si, sa daglig leder Cecilie Vik i Trafikkjentene til Budstikka onsdag formiddag.

Fortau borte

I forbindelse med utbyggingen av Vollen Marina har fortauet på den ene siden av Slemmestadveien blitt borte. Det er bare midlertidig, fortauet vil komme tilbake når utbyggingen er ferdig.

– Vi godkjente fartshumper for å få ned farten siden det er mye anleggstrafikk ut og inn fra marinaen. Når riktige fartshumper blir satt opp er jeg ganske sikker på at det ikke vil bli slikt køkaos som det har vært de siste dagene. De fartshumpene som vi har godkjent tåler at man kan kjøre i 40 km/t over dem, sier John Slinning i Statens vegvesen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.