Politiets bruk av Løvenskioldbanen frustrerer: Uenighet om utleie

FRUSTRERT: Pål Hembre (nærmest) er frustrert over at Norges Skytterforbund leier ut Løvenskioldbanen til politiet. Forbundet anser dog dette som 
uproblematisk.

FRUSTRERT: Pål Hembre (nærmest) er frustrert over at Norges Skytterforbund leier ut Løvenskioldbanen til politiet. Forbundet anser dog dette som uproblematisk. Foto:

Av

Skytterforbundet har leid ut Løvenskioldbanen til politiet. Det frustrerer enkelte skyttere i Bærum Pistolklubb, men er en ikke-sak for forbundet.

DEL

– Det er en skandale, sier Norges beste og mestvinnende skytter, Pål Hembre fra Bærum Pistolklubb.

 – Det er en elektronisk bane her, den eneste elektriske utebanen i Oslo og Akershus. Når du skyter mesterskap i utlandet, skyter du på elektroniske skiver. Derfor må vi trene på det, sier han.

Politiet leier Løvenskioldbanen ved Skytterkollen på dagtid. Riktig nok har politiet leid seg inn på banen i mange år, men det faktum at politiet nylig har økt treningsmengden med våpen, gjør at det er blitt trangere om plassen ved den nevnte elektroniske banen.

LES OGSÅ: Pål Hembre har blitt Norgesmester 136 ganger

Gode inntekter

– Skytterforbundet leier ut til fire-fem pistolklubber, deriblant oss, og altså til politiet. Det er litt for å finansiere dette her, sier styreleder Erik Wehler i Bærum Pistolklubb.

Han sier det gir gode inntekter, og bidrar til at klubben betaler lite for tomten. Samtidig påpeker han at utleietidspunktet gjør at dette er uproblematisk for mange, fordi de fleste skyttere ikke har mulighet til å trene på dagtid uansett. Men han forstår at det kan skape frustrasjon for enkelte.

– Det kan nok være et problem for de skytterne som har lyst til å være her på dagtid, og spesielt eliteskytterne, sier Wehler.

LES OGSÅ: Skyteklubb vil ha skytehall i Jutul-klubbhus

– Ødeleggende

Dette opplever Pål Hembre.

 – Det er totalt ødeleggende. Vi har ikke fått trent, sier han.

– Jeg fatter det ikke. Det skal satses på landslaget, og vi får beskjed om å satse, og så får vi ikke trent. Jeg var i World Cup i München i slutten av mai, og hadde bare fått trent to ganger. Jeg hadde trent luft, men det er ikke det samme. Å skyte på elektroniske skiver må man trene på, tordner Hembre.

LES OGSÅ: Pistolskyttere føler seg frosset ut

– En ikke-sak

Presidenten i Norges Skytterforbund, Håvard Larsen, oppfatter dette som en ikke-sak.

– Det er 60 skiver der, med tre eierklubber. Noen av skivene har elektronikk, og noen papp. Politiet bruker de som har elektronikk, men de skyter kun i normal arbeidstid, sier Larsen.

– Pål er én skytter, men det er 60 skiver der. Klubbene er enige i at dette er en ikke-sak. Ikke alle vil skyte på elektroniske skiver heller. Mange foretrekker papp, mener Larsen.

Artikkeltags