Full jubel for aktiv juleferie

ISMORO: Peder Jørgensen Sommerseth (8, t.h.) kunne ikke hatt det bedre med is under skøytene. Her er han sammen med småbrødrene Gustav (t.v.) og Johan. FOTO: KNUT BJERKE

ISMORO: Peder Jørgensen Sommerseth (8, t.h.) kunne ikke hatt det bedre med is under skøytene. Her er han sammen med småbrødrene Gustav (t.v.) og Johan. FOTO: KNUT BJERKE

Ca. 50 naturisbaner ligger og venter på folk i Asker og Bærum. Her er tipsene til en aktiv jul for Norges mest aktive befolkning.

DEL

– Nå har vi stått på skikkelig for å få lagt opp naturisbanene rundt omkring. Alle er oppe og tilgjengelige nå, sier idrettssjef i Bærum, Dag Leween Stien.

Det betyr at man kan boltre seg på 35 naturisbaner i Bærum.

Undersøkelser viser at ingen er mer aktive enn befolkningen i Asker og Bærum. Leween Stien sier kommunen er veldig opptatt av å følge opp Bærums befolknings interesse for fysisk aktivitet.

Nært der folk bor

– Det handler om allsidighet. Jeg tenker at skøytebaner er en fin aktivitetsarena og møteplass for besteforeldre, barnefamilier og en utrolig bra arena for å bevege seg litt. Derfor legger vi ned ganske mye ressurser for islegge de banene som er nært der folk bor.

Leween Stien sier kommunen kommer til å ha et apparat i beredskap hele julen.

– Kommer det snø så blir banene måkt og holdt ved like slik at det blir mulig å gå på skøyter.

Les også: Dikemarksvannene er brøytet og klare til jul

Også i Asker er massevis av naturisbaner klare.

– Vi har et isleggingsprogram som spenner seg over 18 baner. Mange av banene er klare, det vil nok kanskje være litt varierende karakter på kvaliteten på isen akkurat nå, sier Bjørn Erik Olsen i Asker kommune.

I tillegg er det kunstisbaner på Risenga, Rud, Snarøya, Høvik og Stabekk.

Gratis kjøring i Vardåsen

For dem som liker snø bedre enn is er alle de fire alpinbakkene i Asker og Bærum åpne i julen. Vardåsen i Asker åpner 1. juledag.

– Da blir det dessuten gratis kjøring. Bakken åpner klokken 11 og de som har kjøpt sesongkort får mulighet til å hente ut kortene, sier Olsen.

Full vinter i Kirkerud

Kirkerudbakken kom sent i gang med snølegging på grunn av omfattende oppgradering av anlegget. Nå er det full vinter i bakken. Det er det også i Lommedalen og Kolsåsbakken.

De tre skisentrene i Bærum har samme åpningstider i julen, fra klokken 10.00–17.00 og 12.00–17.00 på 1. juledag og 1. Nyttårsdag.

Varierende langrennsforhold

Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen forteller at det har vært litt utfordrende vær i det siste, men at det er preparert og langrennsforhold en rekke steder i marka. Hun ramser opp blant annet Solli, Gullhaug og Sollihøgda.

Løypesjefen i Skiforeningen forteller samtidig at det torsdag var 13 minusgrader i Sørkedalen og plussgrader på Solli. Hun anbefaler å følge med på føremeldingene.

– Det har vært en ganske bra forvinter så langt. Det er absolutt muligheter for å gå på ski. Vi gjør det vi kan for å tilby skiforhold i julen, sier hun.

Her er Skiforeningens oppdaterte liste over preparerte løyper

Og vil man holde seg inne har Bærum Idrettspark åpen hall for egenorganisert aktivitet gjennom hele romjulen.

Leween Stien sier han ikke har hørt om andre som tilbyr tilsvarende.

– Jeg tror det er ganske unikt. Når Bærum bygger en storstue fortjener den å være åpen og mest mulig tilgjengelig for Bærums befolkning. Det koster lite å ha den oppe. Når det er mange som etterspør dette så er det veldig godt anvendte penger, mener idrettssjefen.


Artikkeltags