Velspilt, velsunget og velskrevet

UPOPULÆR: Ingen ville ha kokossjokoladen så den ble liggende alene igjen i twistposen og den lille sjokoladebiten spilt av Pernille Rossing (17) ble riktig så lei seg. FOTO: JOHANNE THORSETH

UPOPULÆR: Ingen ville ha kokossjokoladen så den ble liggende alene igjen i twistposen og den lille sjokoladebiten spilt av Pernille Rossing (17) ble riktig så lei seg. FOTO: JOHANNE THORSETH

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mange imponerende skuespillerprestasjoner, flust med gode tekster og flott sanginnsats bød Sandvika-revyen "2013" på.

DEL

 

Det er i grunnen urettferdig å trekke frem enkelte skuespillerprestasjoner, for hele gjengen var gjennomgående bra og det er slett ikke alltid tilfelle, snarere unntaket.
Men noen figurer må bare nevnes som "Jonas-Andre" – en ordentlig stusslig kar som prøvde å tøffe seg. Det gikk ikke så veldig bra.
I "The Boys Are Back In Town" ble det også levert morsomt og intenst skuespilleri. Nummeret gikk på et par ikke helt ukjente karer som havnet i fengsel i Kongo og plottet var at nå kom filmen "Kongotrøbbel 3". Monologen i "En miljøbevisst mann" ble også imponerende fremført.

HVA MENER DU? - Delta i debatten

Gjør det enkelt

Revyen tok i bruk få og enkle sceniske effekter. Det var for eksempel ekstremt sjelden revyen grep til sitte-på-stol-sketsjer og aldri i lange bolker. Nei, skuespillerne fikk se til å fylle scenerommet med eget spill.
Det klarte de som nevnt med glans. Og ikke bare ved hjelp av tale, men også med sang. I "OL-feber" for eksempel. Det var dessuten imponerende hvor flinke de var til å huske teksten på den låten, for den var omfattende.
To andre eksempler på meget bra sang var i innslagene "FML" og "Klin kokos". Sistnevnte handlet for øvrig om en trist liten kokos-sjokoladebit. Den var nemlig lei seg fordi ingen ville spise den og sang ut sin sorg. Skikkelig rørende. Ikke minst takket være godt tekstmateriale, som for øvrig preget det meste av revyen.


SE :

Bilder fra revyen

Video: Miljøvebvisst mann

Video: OL-feber

Video: Ping Pong


Halsbrekkende

Et par av skuespillerne var for rene akrobatene å regne. I "Ping og Pong" var det et utrolig bra samspill mellom de to skuespillerne der de kjempet mot hverandre med racketene, og de serverte noen akrobatiske øvelser som det bare var å ta av seg hatten for.
De fleste av numrene i revyen hadde også en stramhet og ikke minst dynamikk over seg. Skuespillerne var flinke til å holde tempo oppe ved å bevege seg mye i scenerommet. Det ble også skapt noen gedigne mennesketablåer som i avslutningen av sketsjen "#" om busskontrolløren som var helt nazi. Flotte saker.
I det nummeret fikk de gitt kollektivtransporten et spark, men de sparket flere som seg hør og bør i en god revy. Barnearbeid, internett og ten-sing fikk også sitt – og flere andre.

Stødig teknisk

Teknikken satt som den skulle hele tiden, bortsett fra en ørliten sekvens med lydproblemer. Lyssettingen var stødig og i nummeret "Den 3D verden" var den skikkelig raff. Med røyk og lys skapte de en fin tunneleffekt på scenen.


Et minus var sceneskiftene. De tok for lang tid, selv om bandet leverte bra saker i overgangene, men musikerne ble stående der bortgjemt i mørket og spille. Her kunne mer aktiv lysbruk vært benyttet for å bidra til å opprettholde intensiteten i revyen. Musikerne gjorde en innsats det står respekt av gjennom hele revyen, bare så det er sagt – overgangene ble for likevel for drøye. Noe overspill blant skuespillerne var det også og enkelte numre kunne vært strammet litt inn. Kanskje revyen hadde tjent på å kuttet ut et par? Dermed blir karakteren en femmer, men en meget god en – for dette var gjennomført moro.Anmeldt av Eyvind Sverre Menne

Vi kommer med  video fra forestillingen.

Se bilder her

Artikkeltags