Ikke helt i mål

Premiere på Nadderudrevyen 2010: HVA HVIS....
FOTO: KNUT BJERKE

Premiere på Nadderudrevyen 2010: HVA HVIS.... FOTO: KNUT BJERKE

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hva hvis Nadderud-revyen hadde hatt litt bedre poenger? Da hadde de fått mer enn terningkast tre.

DEL

 

For det fungerte ikke helt, dette. Tittelen "Hva hvis ..." ga oss visse forhåpninger om morsomme tankeeksperimenter som en slags fellesnevner. Men slik er det ikke.

Årets Nadderud-revy er rett og slett en samling sketsjer med ikke mange gode poenger. Et opplagt og sjarmerende ensemble gjør imidlertid så godt de kan på scenen.

Mikrofonsvikt

Det begynner riktig dårlig med et åpningsnummer vi ikke hører ett ord av. Det kan ikke lastes skuespillere og sangere at mikrofonene svikter totalt, men det forringer uansett opplevelsen for publikum.

Bildeserie: Nadderudrevyen "Hva hvis..."

Bedre blir det når Mathias Kolberg Eriksen i første nummer eksperimenterer med hvordan kroppsspråket påvirker budskapet, en morsom innledning som dessverre ikke følges opp. I stedet møter vi i neste nummer en musikkartist som spiller låter med bare én tone, for at folk skal huske den. Hva hvis vi hadde skjønt poenget med den?

Gode ideer

Sånn er det dessverre med altfor mange numre i denne revyen. Det hjelper ikke særlig med platte pornotekster og vitsing med pedofili og selvmord heller.

Men revyen har absolutt flere gode anslag, som Nora Slinning Brun-Olsens herlige Anna Anka-parodi, Jacob Qvam Skavangs lydboklytter og Mathias Kolberg Eriksens filmanalytiker er gode ideer som skuespillerne får mye ut av, tross halvgode poenger.

Hva synes du om Nadderudrevyen? Si din mening


Mathias Kolberg Eriksen er i det hele tatt revyens beste når han flere ganger klarer å skape komikk selv når teksten svikter. Det er noe med den litt dvelende mimikken, som kommuniserer med publikum.

Kjempeorkester

Til å være en vanlig videregående uten kunstfag som musikk, dans og drama har Nadderud veldig flinke musikere, som får vise seg frem i et kjempestort band med blåserrekke og det hele. De trives helt tydelig, noe som smitter.

Samleside: Alt om skolerevyene

At de helt overdøver alle forsøk på sang, er mer teknikkens enn musikernes skyld. Det kan virke som om revyen ikke har hatt mye å rutte med, scenografien er enkel og sort, og kostymebruken veldig nøktern.

Og det skulle heller ikke være nødvendig med altfor mye stæsj og utstyr for en god revyopplevelse. Men mikrofonene bør virke.

Anonym dans

Nadderud skiller seg også ut med en ganske anonym dansegruppe. Hele første akt uten ett eneste dansenummer er ganske uvanlig. Men så kommer de i begynnelsen av andre akt, uten å imponere noe særlig.

Bærum er dansekommune så det holder, og nesten alle revyer har et solid danselag med høy profil. Kan hende at man har tenkt for lite dans på Nadderud. Det er jo lov, men da må alt det andre holde vann uten.

Det gjør det ikke her. Men takket være en spilleglad og til dels dyktig gjeng på scenen og et solid orkester, går det fint an å bruke halvannen time på Nadderud en kveld denne uken.

Artikkeltags