Skip to main content

Stabekkrevyen 2022: Cruiser vel i havn

Stabekkrevyen hadde premiere mandag kveld og spiller forestillinger ut denne uken.

Stabekkrevyen hadde premiere mandag kveld og spiller forestillinger ut denne uken.

Foto: EVA GROVEN

Det er mye som skal klaffe for å lage en vellykket revy: Valg av tema, et talentfullt ensemble, morsomme sketsjer og masse spilleglede. Det er bare å ta av seg hatten for Stabekkelevene, som har manøvrert seg rundt store pandemi-skjær.

Opplevelsen starter allerede oppover (land)gangen, hvor sjølukten praktisk talt slår mot alle som ikke har på munnbind. Gymsalen og scenen er pyntet med maritime effekter og tropiske skilt som levner liten tvil: her skal vi på langtur til varmere strøk.

På scenen mønstrer M/S Rubicon et imponerende mannskap, både når det kommer til antall og talent. Scenen fylles av 12 skuespillere, 12 dansere, og 38 numre.

5-knopsgrensa brytes fra første stund, og etter et storslagent åpningsnummer, holder skipet et høyt tempo hele første akt. Revyens rammefortelling handler om reising og verden. Dette er et smart valg, da det gir gjengen uendelig med tematisk boltreplass. Samtidig er det befriende at Stabekkelevene ikke lar konseptet bli en tvangstrøye. Gjennomgangsfigurer og parallellhistorier sørger for en rød tråd, samtidig som revyen tillater seg å hoppe i land når muligheten byr seg, eller ideen krever det.

Mye som trekker opp

Skippertak har mange originale, morsomme og velspilte sketsjer. Man har på ingen måte låst seg til én type humor, som på alle cruiseskip har man noe for enhver. Denne passasjeren satte særlig pris på Tinder IRL, Viken, Improshow, Date og Pausenummer.

Sistnevnte er første akts høydepunkt, hvor vi får servert en kavalkade av ideer gjengen kunne ha vist oss i en 2021-revy, om bare denne hadde blitt noe av. Det er godt tenkt, og enda bedre fortalt.

I tillegg sørger et knallbra band og scenearbeiderne for at Skippertak holder et «tight ship». Sammen skaper de sømløse overganger og hever totalopplevelsen, bravo!

Enkelte skjær i sjøen

En reise til sjøs vil nesten alltid gå litt opp og ned, og slik er det også for M/S Rubicon denne kvelden. Det blir en i overkant lang forestilling, og listen på 38(!) små og store nummer kunne med fordel blitt trimmet en god del. Heldigvis har man plassert ut kveldens dansenumre akkurat der hvor forestillingen kommer inn i noen bølgedaler. For dansernes energi, timing og utstråling er nemlig mer smittsom enn all verdens koronavarianter.

Kveldens dansenumre er plassert akkurat der hvor forestillingen kommer inn i noen bølgedaler, skriver vår anmelder.

Kveldens dansenumre er plassert akkurat der hvor forestillingen kommer inn i noen bølgedaler, skriver vår anmelder.

Foto: EVA GROVEN

Nå er det ikke vanlig for cruiseskip å ha en gallionsfigur i baugen, men så er ikke dette et vanlig cruise vi er invitert til heller. For blant et meget solid og jevnt ensemble, må Wilmer Finanger fremheves. Under krøllene har den unge mannen (som heldigvis rekker båten i starten!) et umiddelbart komisk talent, fantastisk tilstedeværelse og timing, i tillegg til at han hopper lekende lett mellom ulike roller og dialekter. Enten det er som utegående reporter, Hamster-terapeut (det stemmer) eller som en lang rekke ulike politikere fra utkantene av et stadig ekspanderende Viken.

Wilmer Finanger har et umiddelbart komisk talent, fantastisk tilstedeværelse og timing skriver vår anmelder.

Wilmer Finanger har et umiddelbart komisk talent, fantastisk tilstedeværelse og timing skriver vår anmelder.

Foto: EVA GROVEN

Klappes til kai

«Vi kom i mål med et skippertak», synger hele gjengen fra scenen i avslutningsnummeret. Etter at skipet (på et velkoreografert og dramatisk vis!) har sneiet Munch-museet og krasjet inn i gymsalen på Stabekk videregående, mottar gjengen en velfortjent, stående applaus. Og de mønstrer av med en, for ordens skyld, svak femmer i skipssekken.

Ute i den virkelige verden igjen, er det tid for litt refleksjon. Det første som slår meg, er hvor deilig det er å bli smittet av noe annet igjen: nemlig revyungdommens smil, energi, galskap og grenseløse kreativitet. Det andre er at alle reisesyke bæringer virkelig bør kjenne sin besøkelsestid i tiden som kommer. For med noen flere seilaser under beltet, noen innstramminger i manus og stemmer som får leges litt, vil denne revygjengen garantert ta deg med på en helsprø og morsom reise du ikke visste du hadde savnet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.