Terningkast 6: Sandvikarevyen: Sykt bra fra en syk verden

KRISE: Hva gjør skinasjonen nå som snøen forsvinner? Hvordan skal  vi finne  noe å seire i. Er Kygo morgendagens helt?

KRISE: Hva gjør skinasjonen nå som snøen forsvinner? Hvordan skal vi finne noe å seire i. Er Kygo morgendagens helt? Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Anmeldelse: Sandvikarevyen lager en forrykende revyfest av store samtidspolitiske spørsmål og lar optimismen seire til slutt.

DEL

«Polene smelter, regnskogen brytes ned. Folkegrupper tvinges til å bryte opp og flykte over landegrenser. Før spiste folk grøt, nå skal alle ha taco. Optimisme erstattes av oppsigelser. Vi lever i en tid preget av forandring. Vi lever i en brytningstid», heter det i åpningssekvensen.

23 innslag uten svakheter holder salen i kok forestillingen gjennom.

Godt spill

Med ekstremt gode skuespillere, bra sangere og godt koreograferte dyktige dansere er dette et fyrverkeri av en revy. Musikken blir servert av bandet Los Bandschnidos, som byr på et stort repertoar toppet med deilige saksofonsoloer og rocka gitarriff.

Lys, lyd, scenografi og gjenomførte kostymer gjør pakken fullkommen.

SE OGSÅ:

Klimakrise og nedbemanning

«Brytningstid» tar opp klimabekymringene. Hva gjør vi nordmenn, som er født med ski på beina, når snøen forsvinner? «Blir dette menneskenes svanesang?» Og flyktningekrisen «Skal porten stenges eller gjøres vid?».

At samfunnsendringer går fortere og fortere vises i det elleville møtet mellom en ualminnelig foroverlent og stresset bussjåfør og hans mer avslappede kollega.

Vi får også se hvordan Statoil-ledelsen forsøker å nedbemanne på en morsom måte og hvordan Telenor-ledelsen tenker når de ansetter en mann med falsk cv, som hverken har mastergrad eller ryggrad, fremfor en kvinne med solid utdannelse.

Sandvikarevyen 2016: Brytningstid

Revysjefer: Ludwig Gjendemsjø og Nora Holter.

Instruktører: Amanda Sofie Tunsberg, Mathias Bohlin Falch og Johannes Blåsternes.

Koreografer: Marie Skatvedt og EMilie Frisvold Aulie.

Musikk- og sanginstruktører: Magnus Mysen Holm og Hans Erik Sveum.

Skuespillere: Selina Ekra Sei, Oda Finsås, Valera Kristiansen, Olav B. Øxseth, Sara A. Friling, Peter N. Sundgaard, Othelie R: Nilsen, Filippa Månsson, Didrik Loose, Andrea Poppe og Philip Auseth.

Dansere: Viktoria Bakken, Victoria Andrup, Paula Meriles, Emily Su, Kristin Helno Herø og Sigrid Hole.

Bandleder: Trym Bjor Aasheim.

Lagring i sky

«Audtion» er en hilsen til skolens rektor som startet russebussdebatten i Budstikka i fjor. Mange vil nok også kjenne seg igjen i familiedramet «Friår». Der datteren vil finne sine egen vei, vekk fra foreldrenes mas om trygghet og karriere. Morsomt er det også da en it-nerd kommer seg inn i himmelen og prøver å overbevise Gud og englene om at de har et ubeskyttet sky-system. Det er ikke oppdatert siden Det nye testamentet. «Dere bør heller gå over til ICloud.», mener hun.

Se video fra revyen under:

    «Forandring er konstant»

    En velregissert film viser en journalist som våkner etter 20 års koma og oppdager at kollegaene bare er opptatt av klikk. Hun bruker en fax (!) som tidsmaskin og reiser tilbake til gullalderen på 90-tallet.

    Tilpasning er ungdommens store styrke. Revyen «Brytningstid" overbeviser om at fremtiden er i de beste hender. Underholdningsbransjen er i det minste sikret.

    Artikkeltags