Skip to main content

Rudrevyen 2022: Løfter hverandre til topps

Rudrevyen «Clickbait» imponerer i fellesnumrene.

Rudrevyen «Clickbait» imponerer i fellesnumrene. 

Foto: Knut Bjerke

Medienes jakt på seertall og klikk er tema i Rudrevyen «Clickbait», men det handler også om fasade, gruppepress og jakten på egen identitet. 

Terningkast 6
Terningkast 6

Rud-folket er endelig tilbake på scenen og byr på proff underholdning fra første tone og trinn. Med tittelen «Clickbait» får nettavisene gjennomgå: Nyheter selges inn som noe de ikke er, agurknyheter i fleng og falske nyheter, som den om mannen som har kjøpt grovbrød og finner en baby inni. 

Titteltemaet skal også favne at vi iblant setter «clickbait» på oss selv: Hvordan vi forsøker å fremstå, kontra hvordan vi egentlig er og hva vi liker. 

Scene fra «Den Store Røde Knappen».

Scene fra «Den Store Røde Knappen».

Foto: Knut Bjerke

Søken etter identitet er tema både i «15 masker og meg» og «Anonyme cosplayere», en av flere sketsjer der filmklipp gir en ekstra dimensjon. Her fortjener kostymegruppen stor kred, det samme med drakten til kule «Kaptein Klima» og i «Rave», for å nevne noe. De samme folkene har også ansvaret for de effektive rekvisittene. Både snø og konfetti gjør susen. 

Henrik Rinde Sunde og Sofie Due Rinde er to av flere skuespillere som spruter av talent og spilleglede. I Ronja Røverdatter-nummeret imponerer de med absurd komikk, akrobatikk og presisjon.

Alle ble dansere

Revyen viser på en underfundig måte hva nettet gjør med oss, men har også fått plass til nettrolling, klimakamp og grønnvasking. Ropstads pendlerbolig og Solbergs 60-årsfest kommer opp i «Politikermøte»: – Vi slipper unna, se! Politikere gjør alltid det. 

I et juleeventyr foregår mye på rim. Her med Henrik Rinde Sunde (t.v.), Håkon Staver Lagerqvist og Sofie Due Rinde.

I et juleeventyr foregår mye på rim. Her med Henrik Rinde Sunde (t.v.), Håkon Staver Lagerqvist og Sofie Due Rinde. 

Foto: Knut Bjerke

Bandet, koret, danserne løfter revyen og koreografien gjør alle til gode dansere. Lyden er perfekt, selv med fullt trøkk blir det ikke masete. Lyseffektene er varierte og sjeldent vakre.

Bandet var helproft og musikerne får skinne en og en i jazzede «Shofukan» som innleder andre akt og koret får publikum til å synge med i «I'll be there for you.» 

Flere musikere får på seg kostymer i andre akt.

Flere musikere får på seg kostymer i andre akt. 

Foto: Knut Bjerke

En bragd

Guttenummeret «Kule kidz gråter også» har et fint budskap og får spesielt god respons fra publikum. Sketsjen «Hva er det på kroppen min» starter med fire jenter på gulvet og ender med 17. Dette er to av flere fellesnummer, inkludert åpning og avslutning, der Rud-elevene sammen viser sitt overskudd av talent, energi, humør og innlevelse. 

28 numre er mye å ta inn. Et par sketsjer kan droppes, et par kan strammes inn. Den røde tråden er heller ikke snorrett. Det er likevel ikke nok til å pille et øye fra terningen. Å prestere på så høyt nivå etter to år med pandemi og hjemmeskole er en bragd.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.