Skip to main content

Nesbrurevyen vant Budstikkas revypris – feiret seieren på Messenger

Nesbrurevyen «Terningkast» ble onsdag kveld kåret til årets skolerevy i Asker og Bærum og vant med det Budstikkas revypris.

Nesbrurevyen «Terningkast» ble onsdag kveld kåret til årets skolerevy i Asker og Bærum og vant med det Budstikkas revypris.

Foto: KARL BRAANAAS

Nesbru-elever i koronakarantene måtte ty til sosiale medier da de onsdag kveld feiret at de vant Budstikkas revypris.

– Det er både flott og gøy å vinne denne prisen. Og jeg tør å si at det er lit fortjent også, sier revysjef Laima Kvaal kort tid etter at Nesbru ble utropt til vinner av Budstikkas revypris på den direktesendte Revykavalkaden.

– Vi har stått på i flere år og revyen er 100 prosent elevlaget. Det er vi stolte av, og det pleier vi å si til de vi møter, fortsetter Kvaal.

All den tid koronautbruddet hindrer sosiale sammenkomster, ble det virtuell feiring på Messenger for revygjengen onsdag kveld.

– Akkurat nå må vi ta det i sosiale medier. Men når situasjonen blir normal igjen, skal vi ta en skikkelig fest, sier revysjef Kvaal.

Elever viktigere enn anmeldere

Budstikkas revypris består av 30.000 kroner, hovedsakelig tenkt til markedsføring.

– En skolerevy har stramt budsjett, så dette kommer til å bety mye for oss. De kommende revysjefene setter nok pris på det, mener Laima Kvaal.

– Hvorfor tror du Nesbrurevyen vant?

– I tillegg til å lage best mulig revy, prioriterer vi at elevene skal ha det bra foran at anmelderne skal være fornøyde. Vi prøver så godt vi kan å skape samhold blant elevene, og har ingen begrensning på antall elever som kan være med, sier Laima Kvaal om revyen hvor i underkant av 100 elever deltok i år.

Juryens begrunnelse – årets revypris 2020

Årets revysesong har, som alltid, bidratt til mye latter, gode opplevelser og et «variert verdensbilde». Revyfolket i Asker og Bærum, både foran og bak scenen, gir lokalavisen forsterket tro på at samarbeid, samspill og felles opplevelser skal bidra til å knytte oss sammen – også i årene som kommer.

I år var det mange skolerevyer som leverte til langt over såkalt ståkarakter. Blant disse har Budstikka valgt å nominere Nesbrurevyen, Rudrevyen og Nadderudrevyen til årets revypris. Disse tre hadde hver for seg en tydelig ramme, svært gode enkeltprestasjon og mange morsomme sketsjer. Som jo er blant skolerevyenes viktigste oppgave.

Om årets revyprisvinner skrev Budstikkas anmelder følgende: Skolerevyen stabler – uten profesjonell hjelp – på beina en severdig og morsom revy – der de aldri mister taket på det som er revyens røde tråd.

Hvert år blir det reist debatt om hvorvidt det skal gis terningkast på skolerevyene eller ikke. Bør noen få enkeltpersoner få felle en subjektiv dom over hundrevis av elevers nitide jobbing og ekstraordinære innsats?

Nei, mener noen. Ja, mener andre.

Årets prisvinner hentet debatten hjem, til egen scene i skolens gymsal. Skolerevyen ville bevise at det er mulig å snu en negativ trend til noe positivt. De evnet samtidig å gjøre noe eget og originalt ut av «terningkast-spøkelset».

Det står det respekt av.

Budstikkas revypris 2020 går derfor til Nesbrurevyen og deres «Terningkast» – hvis mantra var «Aldri 2 igjen». Vi gratulerer!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.