Skip to main content

Nadderudrevyen 2022: Rufsete sjarme

Det er tidvis trøkk når Nadderudrevyen er tilbake i 2022-drakt.

Det er tidvis trøkk når Nadderudrevyen er tilbake i 2022-drakt. 

Foto: Knut Bjerke

De har hatt annet å tenke på de siste årene enn å finstemme revynumre. Men Nadderud leverer lun underholdning med revyen «Forandring fryder». 

Det er en krevende øvelse å skrape sammen et helt ensemble til skolerevy etter to år med pandemi. Men elevene på Nadderud har på et vis fått det til, selv om det først og fremst er tredje trinn som bærer lasset. De er etter eget utsagt ganske amatører når det kommer til drama. Likevel har de mye å være stolte av etter mandagens premiere. 

Publikum blir advart allerede før start om at det kan komme støtende innslag, høy lyd og strobelys. Det er en advarsel med visse modifikasjoner, for det er lite trolig at noen føler seg krenket eller har øresus på vei ut av salen. Til det er revyen for ordentlig.

Tidvis morsomt 

Budskapet er at «Forandring fryder». Gjennom to akter og 38 numre blir publikum tatt med på en reise fra Eidsvoll i 1814 frem til i dag. På scenen ses blant annet Tante Rød, Jonas Gahr Støre og det islandske bandet Daði & Gagnamagnið (Om du husker de som burde ha vunnet Eurovision som ble avlyst i 2020?). 

Jesus og Gud har ett og annet å stri med under premieren på Nadderudrevyen.

Jesus og Gud har ett og annet å stri med under premieren på Nadderudrevyen. 

Foto: Knut Bjerke

 Aller best er Nadderudrevyen når en jointrøykende Gud er for høy til å hjelpe folket. En overarbeidet Jesus og engleassistenten Gabriel holder koken oppe med blant annet å hjelpe ei jente på Bekkestua med å komme ut av skapet. Akkurat da bølger latteren seg oppover stolrekkene i salen på Nadderud, godt ledet an av første rad der instruktører og gruppesjefene sitter. 

Nummeret Elias Sin Sang munner etter hvert ut i noen fine toner.

Nummeret Elias Sin Sang munner etter hvert ut i noen fine toner.

Foto: Knut Bjerke

Skuespiller Eirik Syrdalen Dovland må trekkes frem for flere prestasjoner, blant annet i parodien Der Alle Skulle Tru At Nokon Kunne Bu. Det er også en morsom sekvens der en russisktalende lærer skal lære bort derivasjon til en umotivert elevmasse. Og nummeret Kontrollgruppe for vaksinerte er kostelig, med gruppeterapi for de med rare bivirkninger etter vaksinen. 

Bandet best

Det er ett og annet å ta tak i for at det virkelig skal svinge av Nadderudrevyen. Av og til er lyden såpass fraværende at det er vanskelig å få med seg hva som blir både sagt og sunget. Under sangfremførelsene sitter man med et håp om at noen skal bryte ut i fistel. Skuespillerne har også litt å gå på med diksjonen for å få frem et tydelig budskap.

Men de er gode på raske sceneskift. En liten dansegruppe byr også på god energi og variasjon i flere numre, der de klarer å få inn alt fra disco til cancan, jazz hands og ballett i ett og samme nummer. Spesielt Helene Bondy søker og oppnår god kontakt med publikum med en fantastisk tilstedeværelse.

Det svinger godt av danserne som tilfører god stemning og energi gjennom to timer revy.

Det svinger godt av danserne som tilfører god stemning og energi gjennom to timer revy. 

Foto: Knut Bjerke

Den største stjerna er bandet! 14 musikere på topprekka spiller spennet fra Dovregubbens hall til Queens Don´t Stop Me Now. Elgitarer og en fantastisk blåserrekke byr på noe utenom det vanlige. Og de limer sammen forestillingen der det kanskje er vanskelig å forstå hvor poenget var. For det er rufsete enkelte steder, men det er rufsete sjarm. 

Gåsehuden melder seg først under siste nummer, Finale. En god vokalprestasjon utført av Carolina Gonzalez som vi gjerne skulle hørt mer av. 

Det aller viktigste er likevel det en av instruktørene sa i takketalen: Dette er ungdommer som har funnet tilbake til leken. Det er lett å se, det er trolig den forandringen som også fryder publikum mest etter to år uten revyer. Well played, Nadderud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.