Terningkast 6: Pingvinenes seiersmarsj

FLOKKEN: Pingvinene klar for å legge ut på en revyferd som du anbefales på det sterkeste å få med deg.FOTO: KNUT BJERKE

FLOKKEN: Pingvinene klar for å legge ut på en revyferd som du anbefales på det sterkeste å få med deg.FOTO: KNUT BJERKE Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når du ler så du griner er det bra revy. Slik er årets Nadderud-produkt – «Pingvinenes marsj».

DEL

Flere ganger under Nadderudrevyen tapning 2016, er det plent umulig å ikke gi seg over. Det er bare å la seg overmanne av en gjeng som leverer på høyeste nivå. Det er variasjon over de ulike numrene, levende og intenst spill, høyt tempo, strålende koreografi – og overganger som gled lik smør utover ei varm brødskive.

Handlet om flokken

Pingviner, disse underlige sjarmerende vaggende vesenene, var revyens gjennomgangsfigurer. Det handlet om å gi et bilde på menneskers trang til flokkmentalitet. Nå skal det sies at revyen dreide seg særs lite om pingviner, og det var helt greit. Kjapt dundret man av sted langt utenfor fugleriket.

Vi møtte familien der det å bli med på russebuss, altså den flokken, sto høyt på dagsorden. Mor og far var i hvert fall levende opptatt av det. Vi møtte to som var blitt meget opptatt av David Bowie etter hans død. Alle andre var jo det. Men de hadde ikke peiling. Bowie var ikke trommeslager for å si det sånn.

Se alle videoer fra mandagens skolerevyer her 

Så kom Listhaug

Så kom selveste Sylvi Listhaug inn på scenen, og det var som den noe omdiskuterte minister var på plass på Nadderud. Herlig fremført. Demonstrantene mot pels, som ønsket en pelsfri bykjerne i Oslo, var et ørlite spark i retning «de grønne». Revygjengen klarte også å lage noen til dels fantastisk bra scenetablåer.

For eksempel da de gjenskapte en Black Friday-kø, eller da de skulle redde en mobil fra å gå i knas. På den første var det spekket med originaler, på den andre frøs de scenebildet og fikk inn både Røde Kors og ordensmakt med sperrebånd, mens mobilen var på vei mot moder jord. Nydelig laget, men må oppleves. Ord blir fattige som det heter.

De sparket også mot flyktningproblematikken, der godhjertede nordmenn tok imot syriske barn, men lot en Au Pair fra et annet land ta seg av ungen. Au Pairen bodde for øvrig i et telt i hagen.

Så kom lattertårene

Og da de lagde sin helt egen versjon av Sammen for livet. Der artister og kjendiser som Åge Aleksandersen og Olav Thon, pluss en drøss til sang til inntekt for mobbeofferet Torgrim. Jo da, ble det ganske så trivelig å være i salen. Det var utrolig moro.

En annen var da vi fikk oppleve hva en hund tenkte om saker og ting. Meget bra spilt av «den firbente». Trollpakket på nett fikk sitt. Vi fikk høyrevridd satire. Og da de rullet inn en gjeng funksjonshemmede som skulle lage show mot sin vilje, kom lattertårene gitt.

Å få folk til å le av sånt skaper ettertanke, og er meget godt revyhåndverk.

Nadderudrevyen 2016 

Artikkeltags