Terningkast 5: Godt spill og gode tekster

STUSS: Anton Nydal ga alt på premieren til Nadderudrevyen, til og med håret, som Carl Petter Johannson gikk løs på med trimmeren.

STUSS: Anton Nydal ga alt på premieren til Nadderudrevyen, til og med håret, som Carl Petter Johannson gikk løs på med trimmeren. Foto:

«Gode råd og tips» heter årets Nadderudrevy, og den gir ikke bare gode råd, gode skuespillere, sangere og tekster har den også.

DEL

Allerede med åpningssangen var Nadderudrevyen høyt oppe. Både artig og bra koreografi og sang. Det var for øvrig gjennomgående for hele revyen, at koreografi og sang holdt et meget høyt nivå. Det var ikke mye slinger i Nadderud-valsen for å si det sånn, og ingen dristet seg til å synge falsk heller. Hun som sang så sårt om å få seg et breakecrew var bare et eksempel på bra fremførelse. og dessuten bra tekstmateriale.

SE BILDESERIE: Nadderudrevyen 2018 – «Gode råd og tips»

Tekstene var virkelig en styrke ved revyen. De var reflekterte og hadde avslutninger med snert. Ikke minst fordi de ofte var overraskende, og ga publikum noe å tenke over. Det er bra revy det. De gode poengene hadde bare å stille seg opp i kø og vente på deres tur utover i revyen.

VÅR ANMELDER OM NESBRUREVYEN: Ikke bare kleint på Nesbru

Prima skuespillermateriale

Men en scenetekst klarer seg ikke helt på egen hånd. Den trenger flinke folk for å komme til sin rett, og det hadde den på Nadderud. Å kunne konstruere et revybyggverk med skuespillermaterialet på Nadderud er en gave til instruktører. Revyen inneholdt flere monologer, og det er en tøff jobb å få for en skuespiller. Det å bære det hele alene krever dyktighet. Og på Nadderud klarte de det.

En annen sak er at revyen nok hadde blitt bedre hvis den hadde kuttet litt i monologene, og heller latt aktørene spille mer mot hverandre. Det hadde gitt enda mer dynamikk, tempo til forestillingen. For sammen var de dynamitt som det heter, de ga alt. Ja, spesielt Anton Nydal som ble barbert på direkten da han spilte den eneste gjenværende røveren i Kardemomme by. Det er ikke alle som ofrer sveisen for en revy, men det gjorde han til stor glede for publikum.

LES OGSÅ: Revy-gjengen på Eikeli holdt nesten til mål

Vred spillet

De vred også litt på spillet og kjørte ikke vanlig pause. Isteden fikk folk bli sittende i salen mens nevnte Anton showet på scenen. Samtidig gikk hans skuespillerkollegaer rundt blant publikum og solgte godsaker og drikke. Å gjøre det på denne måten var jo et godt tips for effektiv tidsbruk, og helt i tråd med revyens hovedbudskap.

Danserne og musikerne skal også trekkes frem i scenelyset. Meget bra jobbet fra begge parter.

Det som drar litt ned, er at en del sketsjer ble for lange. Revyen hadde tjent på flere, men kortere sketsjer. Enda flere scener med mer enn én skuespiller står også på ønskelisten.

LES OGSÅ: Tett og tøft fra Stabekk

Artikkeltags