Skip to main content

Mikke Mus-rolle ga full uttelling

Thomas Wist (i midten) i rollen som en manipulerende Mikke Mus. Kanskje den mest krevende rollen i hele revyen, jeg både sang og snakket med fasettstemme, sier Wist.

Thomas Wist (i midten) i rollen som en manipulerende Mikke Mus. Kanskje den mest krevende rollen i hele revyen, jeg både sang og snakket med fasettstemme, sier Wist.

Foto: Knut Bjerke

Flere revyer fra Asker og Bærum kan vinne pris under årets Revykavalkade, men bare én skuespiller nådde opp blant de aller beste. 

Thomas Wist (17) fra Vallerrevyen er den eneste som er nominert som en av årets beste revyskuespiller i Asker og Bærum. 

Wist, som går andre året på Valler vgs, fikk vite om nominasjonen forrige mandag.

– Det var en god start på dagen og et slags adrenalinkick for kroppen. For meg har det vært en drøm å bli nominert; å bli sett av Teaterungdom og de som anmelder revyene, sier han. 

17-åringen, som blant annet briljerte som en manipulerende Mikke Mus og frenetisk Facebook-algoritme, har tidligere teatererfaring fra BærMuDa mini.

– Revy er helt annerledes. Der spiller du helt nye karakterer basert på helt nye konsepter. Det er mer krevende og mer gøy, sier han.

Prisen for beste mannlige skuespiller blir delt ut under årets Revykavalkade, som sendes direkte på budstikka.no onsdag kveld.

Må feire alene

De øvrige nominasjonene i kategorien beste mannlige og kvinnelige skuespiller går til elever i Osloskolen. Det er Aftenposten og Teaterungdom, som har sett samtlige revyer i hele Stor-Oslo, som står bak nominasjonene. De vil også dele ut priser til beste musikalske innslag og prisen for årets beste revy. I tillegg kårer Budstikka årets revy blant skolene i Asker og Bærum. 

– Vi ser på samarbeidet med Revykavalkaden som en god mulighet til å spinne videre på skolerevy-temaet. Vårt fokus er på de lokale skolene, men dette konseptet favner også skolene i Oslo og Akershus. Det er bare positivt, sier Trond Jørgensen, salgsdirektør i Budstikka.

For Thomas Wist og alle de andre revydeltagerne blir det feiringer av nominasjoner og mulige priser i hver sin stue. Grunnet koronakrisen sendes årets Revykavalkade fra toppen av Holmenkollbakken. Som erstatning for et fullverdig sceneshow på Chateau Neuf har produksjonen satt sammen diverse klipp fra samtlige skolerevyer.

– Vi er glade for at Revykavalkaden velger å gjennomføre et solid opplegg, med alle de begrensningene som ligger der i dag. Det blir ikke noen forestilling med publikum til stede, men en produksjon basert på opptak, men med prisutdelinger og alt som hører med, sier Jørgensen.

Mange fellestrekk

Andre Jåtog, som etablerte Revykavalkaden for 30 år siden, forteller at jubileumsåret ikke blir helt som de hadde forestilt seg, men at årets produksjon gir større muligheter for å vise mer fra alle revyene.

– Vi har blant annet satt sammen klipp som viser fellestrekk ved årets skolerevyer. Parodier på Greta Thunberg, Aftenpostens anmeldere og snusbruk er noe som går igjen hos flere, sier han.

Thomas Wist er nominert til årets beste skuespiller: «En energibombe med et eneste stort smil gjennom hele revyen», skriver juryen.

Thomas Wist er nominert til årets beste skuespiller: «En energibombe med et eneste stort smil gjennom hele revyen», skriver juryen.

Foto: Knut Bjerke
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.