Terningkast 5: Nesten, men ikke helt på Sandvika

Sandvikarevyen 2015 får terningkast fem av Budstikkas anmelder.

Sandvikarevyen 2015 får terningkast fem av Budstikkas anmelder. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Beklager Sandvika, i år holder det ikke til toppkarakter. Bare nesten.

DEL

Etter flere år med seksere på terningen og Budstikkas revypris fire år på rad, er forventningene ekstra store til årets Sandvikarevy. Men i år mangler revyen det lille ekstra.

LES OGSÅ:

«Bygg! Et land. Et liv. En lek» har et godt tema i bunn. Besteforeldrene våre bygde landet etter krigen. Gjennom målrettet arbeid og med sterk dugnadsånd, er en solid grunnmur støpt for generasjonene etterpå. Men hva med dagens unge? Hva skal de bygge? For de fleste handler det om å pusse på fasaden. Tematikken har elevene og instruktørene i Sandvikarevyen klart å flette sammen og lage 21 sketsjer av.

Helt fra ankomst får man inntrykk av å være på en byggeplass. Alle involverte hjelpere, både foran og bak scenen, er ikledd gule vester og vernehjelmer. Det hele virker både gjennomført og proft. Alle sketsjer har titler som «Bygg en karriere», «Bygg et forhold» eller «Bygg muskler».

Tidlig i første akt kommer ett av revyens høydepunkt, i latterliggjøring med medias fascinasjon med Martin Ødegaard. Det er både god tekst og overraskende poenger. Men så går det som det for ofte gjør i denne revyen, sketsjene blir litt for lange. De kunne med fordel vært kuttet tidligere og strammet inn.  

Revyen bindes sammen av et svært dyktig orkester, imponerende trøkk og solid levert. Det samme er sangerne, nummeret «Bygg flere boliger» har strålende tekst og nydelig sang av Filippa Månsson, Amanda Tunsberg og Stine Botilsrud.

Det er flere gode skuespillerprestasjoner, og spillegleden er stor. Noen ganger for stor, så det blir en tendens til overspilling.

Ett innslag som vil bli husket, er filmen om «Snapman». Få numre får publikum til å le så mye som her. Noen besteforeldre kjenner kanskje ikke til fenomenet Snapchat, men det spiller ingen rolle.

At revyen har inkludert denne sekvensen er glitrende, og gjennomføringen sterk. Og når publikum får oppleve dukketeater på en skolerevy, er det både overraskende og spennende, med den egenproduserte versjonen av «De tre små griser» som gir salen et innblikk i alle verdens konflikter. Smart!

Temaet går som en rød tråd gjennom hele revyen. Teksten sitter og det er god koreografi. Likevel mangler en gnist som ville gitt Sandvika full score.

Terningkast 5.

Artikkeltags