Skolerevy hentet «trommis» fra USA

FRA USA TIL REVY: Evan Danielson (17) fra USA spiller trommer i Nadderudrevyen «Den fjerde veggen». Her sammen med kapellmester Terje Horpestad (fra venstre), Gina Bache Jenssen, Nora Christiane Graham og William Viddal Tronslin.

FRA USA TIL REVY: Evan Danielson (17) fra USA spiller trommer i Nadderudrevyen «Den fjerde veggen». Her sammen med kapellmester Terje Horpestad (fra venstre), Gina Bache Jenssen, Nora Christiane Graham og William Viddal Tronslin. Foto:

Evan Danielson kom som utvekslings-student fra USA i fjor høst. Nå styrer han rytmen og takten til Nadderudrevyens band.

DEL

Med et vokabular på 40 norske ord, satt Evan Danielson fra Ohio seg på flyet i fjor høst for å tilbringe et skoleår som elev på Nadderud videregående skole. Det tok ikke lang tid før han forsøkte seg som trommeslager i revybandet, til tross for at han ikke visste hva «revy» egentlig gikk ut på.

– Vi har ingenting som ligner på revy i USA. Vi kan heller ikke kommentere om samfunnet eller politiske greier, så dette konseptet var helt nytt for meg, sier Danielson.

Engasjert i mye

Han forklarer at han liker satirisk humor, og at det derfor passer ham ypperlig å være med i revyen. Og revy er ikke det eneste Danielson har engasjert seg i.

Han er med i både Asker og Bærum Ungdomskorps, amatørkorpset Opus 82, Jar skolekorps og i afrikansk marimba ensemble – i tillegg til revybandet.

– Det er jo litt mye, men jeg ville vite hvordan det er å spille musikk her i Norge og ønsker å oppleve alt jeg kan musikalsk, sier han.

ASKERREVYEN: Revyelevene vil trille terningen selv

VALLERREVYEN: Lager humor av mediebransjens utfordringer

RUDREVYEN: Storslåtte saker i Ruds hoppeslott

Sluttet å snakke engelsk

På de knappe seks månedene han har vært i Bærum har ordforrådet utviklet seg betraktelig. På et tidspunkt bestemte 17 år gamle Evan Danielson seg for å kutte ut engelsken, for å bli bedre i norsk.

– I begynnelsen var det svært vanskelig, og det tok en stund å bli vant til et liv her i Norge, sier Danielson, og beskriver frustrasjonen med å ikke forstå hva de andre sa.

Via revyen har han fått flere venner og bekjente.

Rekordmange bidrar

I fjor slo Nadderudrevyen rekord i antall engasjerte elever, med 250 som bidro. I år er det enda fler. 300 elever, 60 prosent av alle på skolen, hjelper til med revyen på en eller annen måte. Aller flest er det i snekkergruppen, hvor over 100 elever samarbeider om å bygge scenen og rekvisitter.

Instruktørene Eirik Hafstad Bang og Ingeborg Hegtun synes det er positivt at så mange elever bidrar.

– Det er gøy at det er noe som samler skolen, og vi har merket at folk er veldig engasjerte, sier Hegtun.

LES OGSÅ: På denne skolen slår de rekord i å bestå

Årets revy har fått navnet «Den Fjerde Veggen» og handler om å være oppslukt. Den tar opp tematikken med å gå «all in» for én enkelt ting, og hvor revet med man faktisk kan bli – enten det er sosiale medier, bøker, dataspill eller TV-serien Skam.

– Det kan virke som om Skam er hele livet. Det har vært viktigere for noen å vite hva som skjer med rollefigurene Isak og Even enn prøven man har dagen etter, legger Hafstad Bang til.

Han forklarer at forestillingen har mer dramaturgisk oppbygd handling enn vanlig revyer.

Prøver seg på revygenren

Skuespiller og tredjeklasseelev Adrian Østby (18) har spilt i teatergruppe i fire år. Nå forsøker han seg på revy.

– Det er en helt annerledes måte å jobbe på. Vi kan for eksempel ikke bli for opphengt i karakterene våre, fordi vi skal spille så mange ulike roller, sier Østby og forteller at han har fått skikkelig sansen for revygenren.

Nora Bugge Pasca (18) har derimot ingen sceneerfaring fra før, og innrømmer at hun kjenner på presset på å gjøre det bra.

– Men jeg angrer ikke et sekund. Jeg har fått meg venner jeg ellers ikke ville ha kommet i kontakt med, sier hun.

Artikkeltags