Terningkast 5: Tunge temaer med sjarm og varme

Eikelirevyen "Slakt"

Eikelirevyen "Slakt" Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anmeldelse. Det er modig gjort av gjengen på Eikeli å jakte på meningen med livet i revyen Slakt. Det skal de ha kred for.

DEL

Eikeligjengen har satt opp en tankevekkende revy med alvorlige temaer behandlet med en god porsjon svart humor.

På menyen står religiøs fanatisme og dobbeltmoral, jakten på kjærligheten uansett legning, et kynisk arbeidsliv og uforståelig politikk.

Russen får også sitt pass påskrevet.

Det er de gode skuespillerprestasjonene, sangerne og et bra band som bærer forestillingen, krydret med energiske og tøffe dansenumre.

Handlingen drives fremover med historien om Aron som kommer bort fra familien sin og lever et liv blant røvere, eller er det samfunnet? Mens han jakter på meningen med livet.

SE BILDESERIE:

Orker ikke drepe

Publikum blir tatt med gjennom en reise der store aktuelle og eksistensielle temaer blir tatt opp gjennom de ulike sketsjene. Men ikke la deg skremme, stykket er fullt av ellevill humor og varme.

Til og med sketsjen «Allahu Akbar», om IS-medlemmene som strever med å drepe, får salen til å skratte. «Vi drar hjem og ser på tv og tenker ikke mer på dette», sier bøddelen til slutt.

Som Holbergs Jeppe

I første akt er en hysterisk parodi på «Den kulturelle skolesekken» et av høydepunktene.

Det samme er sketsjen om det tragiske 50-årslaget, som flere nok kan kjenne seg igjen i.

I sketsjene «Russesapiens» og «Rad-magasin» får russen gjennomgå. Og jammen får Budstikka også et lite stikk for å fokusere for mye på verstingrussen.

Høydepunkter i andre akt er «Svingen-terapi», der alkoholikeren Geir (Jacob Stray) gjør en fantastisk figur, som en Holbergs Jeppe.

Ellers er skuespillerprestasjonene jevnt over svært gode, spesielt kan nevnes Øyvind Abildgaard i rollen som Kevin. Hans imitasjon av Obama er også imponerende.

Se alle videoer fra mandagens skolerevyer her 

Dyktig band

Den røde tråden er ikke alltid lett å få øye på, men bandet syr det hele sammen med et allsidig repertoar, av både rock, klassisk og pop. De trår til med både egenkomponerte låter og coverlåter fra blant andre Metallica, Toto, Guns N’ Roses og Rammstein.

Og hovedpersonen Aron, spilt av dyktige Mathias Ernst, finner etter mange prøvelser endelig meningen med livet?

Hva det er? Gå og se «Slakt», så får du svaret. Eller?

Artikkeltags