Skip to main content

Askerrevyen 2022: Heia de som vinner, også!

«Heia de som taper» er en herlig forestilling, mener vår anmelder.

«Heia de som taper» er en herlig forestilling, mener vår anmelder. 

Foto: EVA GROVEN

Åh, som vi har savnet dere, skuespillere, dansere og musikere! Askers skolerevy er rett og slett en fest.

Publikum kjente varmen helt fra start, da Asker videregående startet revysesongen med «Heia de som taper». Sketsjen «Bryllup» var den første av i alt 19, der en lykkelig brud ble knust med et frustrert «nei» fra brudgommen foran alteret. 

Trøsten hun fikk av band, skuespillere, dansere og kor i nummeret «Tomorrow» tørket tårene og fikk smilet tilbake. 

Sketsjene har jevnt over gode tekster med «Moren din», «På party med Leo», «Sekkeløpet», «Rockern» og «Strømfellen» som noen av flere topper.

Syk klode

Når to skilpadder, den ene gnagende på et salatblad og den andre med fiolin, vandrer rundt i søppelet, er det både komisk og sårt. Da en syk moder jord kom røykende ut, satte latteren seg fast i halsen. Også sketsjen «Helium» er funny og den straffedømte skistjernen Petter Northug får gjennomgå. Et forsøk på å forbedre ryktet hans faller i fisk under den gjennomsponsede «Pressekonferansen». 

Titteltemaet er en rød tråd gjennom det hele og skuespillerne holder et jevnt høyt nivå. Det er umulig å ikke trekke frem naturtalent og publikumsfrier Iben Sande som spiller alt ifra oppblåst idrettspappa og brudens transemamma til HMS-hysterisk sikkerhetsansvarlig – og bedrøvet skilpadde. Han har også hovedrollen i «The winner coach» som har potensial til å bli genial om den strammes litt inn. 

Skolerevyene er i gang, og Asker var først ute. Torsdag kveld var det fullsatt sal da "Heia de som taper" ble sparket i gang.

Skolerevyene er i gang, og Asker var først ute. Torsdag kveld var det fullsatt sal da "Heia de som taper" ble sparket i gang.

Foto: EVA GROVEN

Hyller korpset

Lys, lyd - og spesielt dans og musikk løfter revyen flere hakk. Som publikummer får du en fullverdig konsert, i tillegg til revy, med innlagte solonummer både på saksofon, gitar, piano, munnspill - og sang. Orkesteret har 16 overganger med kjente melodier. Flere har fått egne tekster. I pausen spilte de «African Eyes» av eksdirigent Shannon Mowday, skrevet spesielt til Bondi og Vettre skolekorps, der flere av bandets musikere går. 

Danserne var proffe i en variert og selvlaget koreografi med Anna Mathea Nordahl i spissen. Numrene «Følsom» etter Amanda Delaras låt med samme navn og Karpes «Jeg er lei meg» er som små forestillinger i seg selv.

Et dyktig kor løftet flere av sketsjene og fikk skinne alene i kostelige «Klamydia» og sammen med bandet. Lys, lyd, scene, sminke, scenografi og kostyme fungerer som bare det – og kakene smakte. Det var lett å se at stemning og kos blir ivaretatt for de 166 som er med. 

Så, opp på pallen, tapere og vinnere! Askerrevyen anbefales på det varmeste!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.