– En elev ved Stabekk skole ble forsøkt kidnappet etter skole- og SFO-tid. Eleven var på vei til en venn da en stor, svart varebil som stoppet henne i Tjernsrudveien, skriver hun i et brev.

Videre står det at eleven løp fra stedet, og at en mann fra bilen fulgte etter. Han skal imidlertid ha snudd da jenta løp inn i oppkjørselen til vennen.

– Hendelsen er politianmeldt. Skolen er i dialog med politiet og involverte parter. Alle lærere på skolen er informerte om hendelsen, og de er oppfordret til å snakke med elevene om hva de bør gjøre i en liknende situasjon, skriver rektoren til foreldre og foresatte.

Også andre skoler i nærområdet er oppfordret til å informere ansatte og foreldre. Blant annet har Haslum skole og Bekkestua barneskole gjort dette.

Ann-Gørild Kjeldsen, leder av etterforskningsavdelingen hos politiet i Asker og Bærum, bekrefter at de har mottatt en anmeldelse på at et barn skal være forsøkt lokket inn i en bil.

– Vi tar dette på alvor og saken er under etterforskning. Blant annet undersøker vi om det finnes bilder fra overvåkningsvideoer i området, sier hun.