Skip to main content

Voksne gikk i vannet for elevene

Livredning må alle lærere med kroppsøving som fag kunne. Her er det David Dudek som trener med kollega Emilie Brostigen. På Ramstad skole har alle lærerne gått på livredningskurs.

FOTO: KARL BRAANAAS

Alle lærerne på Ramstad ungdomsskole startet skoleåret med livredningskurs på Sjøholmen. For elevenes skyld.

David Dudek (50) og Emilie Brostigen (27) kaver i vannet utenfor bryggen på Sjøholmen på Blommenholm. 

Den ene prøver å redde den andre. Ikke på ordentlig, men for å lære å mestre en slik oppgave om det skulle bli nødvendig.

– Jeg har tatt livredningskurs to ganger før. Men det er veldig bra med en oppfriskning, sier Emilie.

Ramstad-rektor Susanne Norberg (t.v.) valgte å ta med alle skolens lærere til en hel dag på Sjøholmen der sjøsikkerhet var i fokus. Det hele ble avsluttet med sosialt samvær og grilling.

FOTO: KARL BRAANAAS

Hun har vært lærer på Ramstad i to og et halvt år. Kollegaen David har vært der litt lengre. Begge mener det er svært viktig at hele lærerstaben bruker en hel dag på Sjøholmen for å gjennomføre livredningsprøve og få opplæring i sjøsikkerhet, med tanke på å gjennomføre aktiviteter i og ved vann på en trygg og sikker måte med skoleelevene.

– Skolen vår ligger nær sjøen. Vi bruker strandområdene på Høvik og Blommenholm mye, derfor er det ekstra viktig for oss å ha god kunnskap om livredning og sjøsikkerhet, påpeker Brostigen.

Tur til Borøya

I løpet av 9. klasse skal alle skolens elever ha en overnattingstur til Borøya. En tur dit i båt var derfor en del av lærerprogrammet i regi av Sjøholmen maritime senter.

– Vi lærte blant annet å bruke båt. Jeg er ingen sjømann, så for meg var dette veldig nyttig. Det har hele dagen vært. Det er veldig mye bra å lære, og ikke minst veldig gøy, sier David Dudek.

Lærerne på Ramstad startet opp igjen etter sommerferien denne uken. Elevene starter skoleåret mandag.

 – Dette er en fin start på skoleåret rent sosialt også for oss lærere. Spesielt hyggelig var det at vi avsluttet dagen med grilling, sier Dudek.

For rektor på Ramstad, Susanne Norberg, er det helt naturlig å prioritere en hel dag med sjøsikkerhet i fokus. Ikke minst fordi skolen har mange elever som bor sjønært, og at ungdomsskolen, som eneste skole i Bærum, har svømmebasseng som en del av skolens fasiliteter.

– Dette er noe vi prioriterer høyt på skolen vår. Dessuten er en dag her ute på Sjøholmen en fin måte å starte skoleåret for oss som kollegium, sier Ramstad-rektoren.

Hanne Dybwad Fonn er leder ved Sjøholmen maritime senter.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det er ikke bare Ramstad skole som har vært på Sjøholmen denne uken. Det har vært fullt sjøsikkerhetsfokus hele uken. Men ikke alle skolene prioriterer å bruke en hel dag, mange nøyer seg med å gjennomføre den obligatoriske livredningskurset.

– Vi ønsker selvfølgelig at så mange skoler som mulig gjør som Ramstad. Livredning er viktig å kunne, ikke minst for lærere. Vi arbeider tett med Norges Livredningsselskap med tanke på fagfornyelsen og nye læreplaner som gjelder fra høsten 2020, sier Hanne Dybwad Fonn, leder ved Sjøholmen maritime senter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.