Skip to main content

Vil slå sammen ungdomsskolene på Hauger og Gjettum til én kjempeskole

PLUSS OG MINUS: Hauger-rektor Øystein Dolve ser mange fordeler med ny storskole, men er bekymret for skolens tilstand dersom man må vente åtte-ti år på ny skole.
PLUSS OG MINUS: Hauger-rektor Øystein Dolve ser mange fordeler med ny storskole, men er bekymret for skolens tilstand dersom man må vente åtte-ti år på ny skole.

Hauger og Gjettum skoler kan bli slått sammen til én stor ungdomsskole. Den nye skolen blir Norges største i sitt slag, med over 700 elever.

Egentlig skulle Hauger skole totalrehabiliteres neste skoleår. Også naboskolen Gjettum trenger oppussing.

Nå vil Bærum kommune vurdere en helt annen løsning: Å slå sammen de to skolene. Resultatet vil i så fall bli Norges største ungdomsskole med over 700 elever.

Dønski kan bli ledig

I Bærum kommunes nye skolebehovsanalyse skal det satses på store skoler. Det innebærer ungdomsskoler med 10 parallellklasser. I dag er snittallet per klasse 23,6 elever i ungdomsskolen.

Denne uken vedtok politikerne i hovedutvalg barn og unge å utrede muligheten for å slå sammen Gjettum og Hauger til én stor skole – enten på en av de to skoletomtene, eller på Dønski videregående skole i samme nabolag.

Akershus fylkeskommune har allerede spurt om Bærum er interessert i å kjøpe Dønski, som vurderes nedlagt. Om så skjer, vil ikke skoleanlegget bli frigjort før i 2023.

– I utgangspunktet er vi ikke negative til en stor skole, sier rektor på Hauger, Øystein Dolve.

– Fordelene er mange, som større fagmiljø og et helt nytt bygg. På minussiden ser jeg utfordringen med å skape et godt miljø. I dag kan jeg navnet på alle elevene, i hvert fall når de går ut av 10. klasse. Det går med 300 elever, men ikke med 900.

Dolve er også bekymret for skolens tilstand dersom man må vente på ny skole til etter 2023.

– Vi må jo sørge for at det blir levelig på Hauger i mellomtiden. Men de helt store summene kan det jo ikke bli, sier lederen av hovedutvalget, Anne Lene W. Hojem (H).

 

RYKKER FREM: Når planene for Hauger settes på vent, rykker Levre skole frem i rehabiliteringskøen og kan få nytt skolebygg tidligere.
RYKKER FREM: Når planene for Hauger settes på vent, rykker Levre skole frem i rehabiliteringskøen og kan få nytt skolebygg tidligere.

Levre rykker frem

Vedtaket får også konsekvenser for Levre barneskole, der bygningsmassen er i elendig forfatning. Om rehabiliteringen av Hauger blir satt på vent, rykker Levre frem i køen. Ingrid Helene Skjerve er leder av FAU på Levre. Hun har ikke har drøftet utsiktene med FAU-styret ennå.

– Umiddelbart tenker jeg at det er gledelig for Levre å få rykke frem i køen. En uheldig konsekvens er at barna blir nødt til å leve med midlertidige lokaler, først på barneskolen, så på ungdomsskolen. Dette må vi vurdere nærmere. Jeg ser jo også behovet for en større ungdomsskole, sier Skjerve.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.